Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Zsidóság és történelem Budapesten

ZSIDÓSÁG ÉS TÖRTÉNELEM BUDAPESTEN

2019. szeptember 27. (péntek)

Részvételi díj: 7.500 Ft/fő

 

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05.00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról Budapestre, ahol rengeteg a látnivaló, rengeteg a program, nehéz eltalálni, melyik lehet a legszebb.

Délelőtti gyalogos városismertetőnk során a zsidónegyedben teszünk egy kb. 2,5 órás sétát. Megtekintjük a zsinagógákat (Rumbach, Kazinczy utcai... kívülről), s közben meghallgatjuk a zsidóság kultúrájával, kialakulásával, vallási életével kapcsolatos történeteket, láthatjuk Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár épületét. A túra végén betérünk a Dohány utcai zsinagógába, mely a világ a második, Európa legnagyobb zsinagógája.

Dél körül szabadprogram, melynek keretében lehetőség nyílik valamely kisebb, nagyobb étteremben, falatozóban megkóstolni a helyi ízeket.

Sétánk után buszos városnézés keretében ismerjük meg a főbb nevezetességeket, majd Budapest egyik legszebb pontjához, az UNESCO világörökség részét képező Citadellához tart utunk. AZ 1848-1849-es szabadságharc leverése után megfélelmlítő erődként emelték a Habsburgok. Innen gyönyörű látvány tárul elénk a Budai Várral, Parlamenttel, a dunai hidakkal, a csodás hegyekkel, a pesti házakkal és utcácskákkal. A Citadella tetejéről a Szabadság-szobor tekint le ránk védelmezően.

Programunk végén élményekkel gazdagodva hazaindulunk, érkezés az esti órákban

A belépők külön fizetendők:

Zsinagóga kb. 4.500 Ft/fő

 

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.