Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Barangolás zempléni tájakon

BARANGOLÁS ZEMPLÉNBEN 1.

A csokoládé nyomában

2020-ban már nem indítjuk!

Keretprogram

Indulás Miskolcról 07:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról. 

Szerencsen, a Rákóczi várban megtekintjük a Zempléni múzeumot, mely néprajzi és helytörténeti tárgyak, valamint több ezer képeslap otthona. A gótikus templomban Rákóczi Zsigmond erdélyi fejedelem sírja előtt fejezzük ki tiszteletünket. Látogatást teszünk a szerencsi csokigyárban. Megtekintünk egy kisfilmet a csokoládégyártásról, majd saját kezűleg készített csokoládénkat fogyaszthatjuk el. A mintaboltban a retró, valamint a legújabb finomságokból is vásárolhatunk.

Monokon a Kossuth Lajos Emlékmúzeumban a hazafi életútját bemutató kiállítást nézzük meg.

Boldogkőváralján a szabálytalan alaprajzú, belsőtornyos Boldogkő várába kirándulunk. Pincéjében Őstörténeti kiállítás, Ásványkiállítás, Szoborkiállítás tekinthető meg. A palotaszárnyban középkori kiállítást, valamint Történeti ólomkatona kiállítást láthatunk. A sziklakifutón végigsétálva csodálatos látvány tárul elénk.

Vizsolyban láthatjuk a Károli Gáspár, gönci református lelkész által fordított Bibliát, melyet 1590-ben Vizsolyban nyomtattak, és ez volt a Biblia első teljes magyar nyelvű fordítása. Az eredetileg kinyomtatott példányok közül egyet itt őriznek, ahol kiállítást is láthatunk a bibliafordítás történetéről, és mi magunk is nyomtathatunk egy emléklapot.

Programunk végeztével indulunk hazafelé, érkezés az esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

Kossuth Emlékmúzeum: felnőtt: kb. 600 Ft/fő, nyugdíjas: kb. 300 Ft/fő

Boldogkőváraljai vár: felnőtt: kb. 1.100 Ft/fő, nyugdíjas: kb. 700 Ft/fő

Vizsoly: egységes kb. 1.500 Ft/fő

Szerencsi Csokigyár: 3.000 Ft/fő

Zempléni Múzeum: felnőtt: kb. 600 Ft/fő, nyugdíjas: kb. 300 Ft/fő

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.