Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

ZARÁNDOKLAT SZENT PÁL APOSTOL NYOMÁBAN

...élek én, de már nem én, hanem Krisztus él bennem.” - Gal 2,20

ZARÁNDOKLAT SZENT PÁL APOSTOL NYOMÁBAN

Nagy körutazás Görögországban

10 nap/9 éjszakai szállással (9 reggeli, 9 vacsora): 214.000 Ft/fő vagy 645 €/fő

2019. szeptember 23 - október 02.

A zarándoklat lelkivezetője Varga Lóránt újfehértói káplán atya.

Keretprogram

1.nap Indulás a hajnali órákban Miskolcról. Útközben csatlakozás lehetséges M3-as autópálya mentén, Bp-en, M5-ös autópálya mentén. Határátlépés Röszkénél. Szerbián keresztül utazunk a szálláshelyünkre. Tranzitszállásunk Nis környékén lesz.

2.nap Folytatjuk utazásunkat Görögország felé. Délután Thesszalonikiben sétálunk, ahol Pál apostol sok pogányt térített meg. Láthatjuk a rotundát, melyet használt. Szent Dimitrosz-bazilika, Galerius diadalív, Fehér torony. Szentmisén veszünk részt. Megérkezésünk után elfoglaljuk a szállásunkat az Olymposi Riviéra közkedvelt üdülőhelyén, Paralián. 3 éjszakai szállás.

3.nap Lydianba megyünk, ahol Pál apostol megkeresztelte Lídiát, az első pogány asszonyt, láthatjuk a gyönyörű keresztelőkápolnát. Filippit keressük fel, ahol az apostol első egyházközösségét alapította, sétánk során megismerkedünk a régi város maradványaival. A hegyekből leereszkedve érkezünk Kavala városába, Szent Miklós templomához. A templom előtti mozaikkép jelzi, hogy Pál apostol itt lépett először Európába. Visszatérünk a szálláshelyünkre.

4.nap Verginában, a makedónok ősi fővárosában a monumentális királysírokat nézzük meg, majd Veriában Pál apostol bémáját láthatjuk, azt az emelvényt, melyről szónokolt. Délután szabad program keretében fürödhetünk a tengerben, homokos tengerpartja rendkívül kellemes. Finomakat ehetünk egy jó kis étteremben, vagy egyszerűen csak vehetünk egy gyrost valamelyik helyi árustól. Vásárolhatunk görög ajándéktárgyakat, italokat, édességeket stb. este pedig pezsgő élet várja a vendégeket.

5.nap Dél felé indulunk. Az út során az ókori görögök szent hegye, az Olympos mellett haladunk el, majd a Tempi-völgy érintésével, Larisszán és Trikalán keresztül érkezünk Kalambakába, a természeti szépségeiben egyedülálló, óriási sziklákra épült Meteorákhoz, ahol két kolostort tekintünk meg. A kolostorok érdekes története, értékes ikonjai, a különleges építészeti stílus, valamint a környék szépsége a múltba kalauzolja az idelátogatókat. Szállás Delfi környékén.

6.nap Az ókori Görögország első számú jóshelyéhez, a csodálatos környezetben fekvő Delphoi jósdához kirándulunk. A Parnasszos hegységben található szentélyegyüttes az ókori emberek képzeletében a világ közepét jelentette. Délután továbbutazunk szálláshelyünkre, szabadidő, pihenési lehetőség. 2 éjszaka Agios Theodoriban.

7.nap Fotószünet a Korinthoszi-szorosnál. A magyar mérnökök által tervezett csatornát átívelő hídon is átsétálunk. Ó-Korintosz értékeivel ismerkedünk, ahol az apostol erős keresztény közösséget hozott létre: Agóra, béma (ahonnan Pál apostol szónokolt). Következő városunk Mükéné, ahol a fellegvár és a híres Schliemann-sírok mellett sétálunk. Séta Nafplionban, a gyönyörű, romantikus kisvárosban. Szentmise után továbbutazunk Epidauroszba, ahol az ókor legnagyobb színházát nézzük meg. Szállás Agios Theodoriban.

8.nap A napunkat Görögország fővárosának szenteljük. Athénban számos látnivaló vár ránk, többek között pl: Akropolisz, Szent Dénes katedrális, Archeológiai Múzeum, Sintagma tér -őrségváltás, Panathei stadion- az első olimpiai játékok színhelyének megtekintése, Plaka, Areopágosz sziklája, ahol bronz táblán olvasható az apostol beszéde. Délután elindulunk szálláshelyünkre, Kamena Vourlára.

9.nap Mielőtt elbúcsúzunk a csodálatos Görögországtól, megállunk egy fotószünetre a Themopülai szorosnál. A szállásunk Nis környékén lesz.

10.nap Utazás hazáig, rövid pihenőkkel, hazaérkezés az esti órákban.

 

  • A belépődíjak külön fizetendők: kb. 100 €/fő, 65 éven felülieknek: kb. 60 €/fő.

  • A teljeskörű betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás díja: 4.500 Ft/fő, mely minimum 20 főtől érvényes.

  • Az elhelyezés *** szállodákban, 2/3 ágyas, zuhanyzós, WC-s szobákban történik.

  • Egyágyas elhelyezés esetén felár fizetendő: 65.000 Ft/fő.

  • Görögországban +1 óra időeltolódás van!

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.