Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Zarándoklat Medugorjéba

ZARÁNDOKLAT MEDUGORJÉBA

ZÁGRÁB – PLITVICE – MOSTAR

5 nap/4 éjszakai szállással (4 reggeli, 3 vacsora): 94.000 Ft/fő vagy 285 €/fő

2019. augusztus 12 - 16.

A zarándoklat lelkivezetője Huszár Géza Lőrinc O.Cist.

Keretprogram

1.nap Indulás a hajnali órákban Miskolcról. Útközben csatlakozás lehetséges: M3-as autópálya mentén, Bp-en, M7-es autópálya mentén. Határátlépés Letenyénél. Horvátország legősibb Mária-kegyhelyére utazunk, Marija Bistricába. A horvát nemzeti szentély bazilikájában tiszteletünket tesszük a Csodatévő Fekete Madonna kegyszobra előtt, szentmisét tartunk. Városnézés Zágráb történelmi óvárosában: Szent István-dóm, Kőkapu alatti Szűzanya kegykép, Ferences templom, és a Zsolnay tetőcserepekkel borított Szent Márk-templom. Szállásfoglalás Karlovacban vagy környékén.

2.nap Fakultatív kirándulás (hajóval és gyalogosan) a 16 tóból és 92 vízesésből álló Plitvicei Tavak Nemzeti Parkba, ahol a May Károly regényéből készült Ezüst tó kincse című filmet forgatták, és gyönyörködhetünk a 78 m magasból lezúduló vízesésben. Figyelem! A program időjárásfüggő! Érkezés Medugorjéba, 3 éjszakai szállás panzióban, vacsora.

3.nap Mostarba, a boszniai mohamedán városkába kirándulunk, ahol láthatjuk a háború pusztításait, s az óváros csodálatosan helyreállított épületeit. Átsétálunk az Öreg-hídon, mely a háború óta a béke nemzetközi szimbólumává vált. Megtekintjük a térség legnagyobb katolikus templomát. Szentmise. Délután visszatérve Medugorjéba a Jelenések hegyén elvégezzük a rózsafüzér imádságokat, szabadidő, majd vacsora. Részt veszünk a szentségimádáson.

4.nap Egész napos programok: hajnalban keresztút a Krizevác hegyen. Reggeli, majd a templom, a feltámadt Krisztus szobor megtekintése. Szabadidő, majd amennyiben lehetséges, ellátogatunk a Cenacolo központba, ahol szenvedélybeteg fiatalok gyógyulnak. Este részt veszünk a nemzetközi szentmisén, vacsora.

5.nap Korai reggeli, s utána indulunk hazafelé. Fotószünet Splitben. Óvárosi részén Diocletianus palotájának maradványait láthatjuk, pálmafás sétánya gyönyörű. Érkezés a késő esti órákban.

 

  • Az utazáshoz új típusú (kártyás) személyi igazolvány vagy útlevél szükséges!

  • Horvátországban a horvát kuna (HRK) a hivatalos fizetőeszköz, Medugorjéban, Mostarban pedig elfogadják az eurót, és a horvát kunát is.

  • Medugorjéban a programok sorrendje változhat!

  • A Plitvicei Tavaknál horvát kunában tudjuk fizetni a belépődíjat! Kb. 180 HRK/fő.

  • A teljeskörű betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás díja: 2.250 Ft/fő, mely minimum 20 főtől érvényes.

  • Az elhelyezés Karlovacban ***szállodában, 2/3 ágyas, zuhanyzós, WC-s szobákban történik, Medugorjéban panzióban, 2/3 ágyas, zuhanyzós, WC-s szobákban.

  • Egyágyas elhelyezés esetén felár fizetendő: 16.000 Ft/fő.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.