Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Zarándoklat Fatimába 1.

ZARÁNDOKLAT FATIMÁBA

Nyugat-európai zarándokkörút

12 nap/11 éjszakai szállással (11 reggeli, 8 vacsora): 299.000 Ft/fő vagy 905 €/fő

2019. szeptember 16 - 27.

Keretprogram

1.nap Indulás a hajnali órákban Miskolcról. Útközben csatlakozás lehetséges: M3-as autópálya mentén, Bp-en, M7-es mentén, Nagykanizsán. Szlovénián, majd Észak-Olaszországon keresztül utazunk az olaszországi tranzitszállásra.

2.nap Folytatódik az utazásunk Dél-Franciaországon, illetve Katalónián keresztül. Az esti órákban érkezünk a lenyűgöző magasságokban fekvő Montserratba, ahol elfoglaljuk a szállásunkat, vacsora.

3.nap A 11. századi bencés kolostor az ország és Katalónia legjelentősebb kegyhelye. Szentmisén veszünk részt, majd tiszteletünket tesszük a bazilikában a Fekete Madonna kegyszobra előtt. Szabadidő után folytatjuk utunkat, szállás, vacsora Avilában.

4.nap Városnézés Ávilában, Nagy Szent Teréz városában. Az óvárost XII. században épült falak veszik körül, melyeket 88 gránit bástya és 8 kapu tesz változatossá. Ellátogatunk többek között a Megtestesülés kolostorba, ahol Teréz 30 évig élt, majd a hajdani szülőház fölé épült templomba. Sétálunk a városban felfedezve a többi nevezetességeket. Alba de Tormesben urnában láthatjuk Nagy Szent Teréz, a karmelita rend megújítójának szívét, szentmisén veszünk részt. A késő esti órákban érkezünk Fatimába. 3 éjszakai szállás Fatimában, vacsora.

5.nap Egész napos programok a kegyhelyen. Mária jelenésének helye (a hajdani Cova da Iria), ahol ma kis kápolna áll, a bazilikában Szent István királyunk szobra, Szent Ferenc, Szent Jácinta és Lúcia sírja. Szentmise. Megtekintjük a modern, Szentháromság bazilikát. Végigjárjuk a magyar keresztutat, melynek végén a Szent István tiszteletére emelt kápolnát tekintjük meg. Aljustrelben pedig a látnokok szülőházát keressük fel. Kondor Lajos verbita atya szobránál megemlékezünk róla, hiszen ő vezette a gyermekek boldoggá avatásának előkészítését. Este vacsora, majd részt veszünk a gyertyás körmeneten, melyen minden este több ezren vesznek részt.

6.nap Reggel szentmise, majd egész napos kirándulást teszünk az UNESCO Világörökségek nyomában. Ellátogatunk a batalhai Győzedelmes Szűz Mária kolostorba, melynek befejezetlen kápolnája egyedülálló. Az alcobacai ciszterci apátságot keressük fel, temploma a legnagyobb Portugáliában. Nazaré következik, az Atlanti-óceán partján fekvő bájos halászfalu. Felvonóval utazunk a város fölé az óvárosba, ahonnan feledhetetlen panoráma nyílik az óceánra, a partra, s a promenádra. Vacsora.

7.nap Spanyolország felé vesszük utunkat. Délután érkezünk Santiago de Compostelába. A város a híres „El Camino” zarándokút végpontja. Az egyedülálló, monumentális székesegyházban tiszteletünket tesszük Szent Jakab apostol sírja előtt, szentmise. Szállásfoglalás.

8.nap Folytatódik az utazás. Rövid pihenő Burgosban, ahol megtekintjük a Szűz Mária-katedrálist, mely a gótikus építészet kimagasló alkotása. Este érkezünk Loyolába, Szent Ignác városába, aki megalapította a jezsuita rendet. Vacsora.

9.nap Szent Ignác emlékhelyeit keressük fel: a múzeum, mely Ignác szüleinek házában került berendezésre, s láthatjuk azt a szobát (ma kápolna), melyben megtért az egykor katona. Szentmise után megtekintjük a bazilikát, majd szabadidő után Lourdesba utazunk, 2 éjszakai szállás, vacsora a dél-franciaországi kegyhelyen.

10.nap Közös programok a katolikus világ legnagyobb Mária-kegyhelyén: szentmise, majd megtekintjük a bazilikákat, tiszteletünket tesszük a jelenési barlang előtt, végigjárjuk a keresztutat. Délután Szent Bernadett nyomdokain járunk: Bernadett ház, börtön, malom, ahol született. Vacsora után részt veszünk a gyertyás körmeneten. A sok ezer zarándokkal együtt énekeljük az Ave Maria-t és imádkozzuk a rózsafüzért, köszöntve a Boldogságos Szűz Máriát.

11.nap Szentmise után indulunk hazafelé, szállás Olaszországban.

12.nap Utazás hazáig folyamatosan rövidebb pihenőkkel, érkezés az éjszakai órákban.

 

  • Belépődíjak: kb. 25 €/fő.

  • A teljeskörű betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás díja: 5.400 Ft/fő, mely minimum 20 főtől érvényes.

  • Az elhelyezés *** szállodákban, 2/3 ágyas, zuhanyzós, WC-s szobákban történik.

  • Egyágyas elhelyezés esetén felár fizetendő: 66.000 Ft/fő.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.