Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Zarándoklat az I. világháborús frontra

ZARÁNDOKLAT AZ I. VILÁGHÁBORÚS FRONTRA (DOBERDÓ-ISONZÓ)

4 nap/3 éjszaka (3 reggeli, 3 vacsora): 84.000 Ft/fő

2019. szeptember 16 – 19.

Keretprogram

1.nap Indulás a hajnali órákban Miskolcról, útközben csatlakozási lehetőség M3-as autópályán, Bp-en, M7-es mentén, Nagykanizsán. Első megállóhelyünk a szlovén gótika egyik legszebb alkotása, az ország legismertebb kegyhelye, Ptujska Gora. A kegytemplom értékes középkori falképeket rejt, valamint a Sokalakos Madonna kegyszobrát. Szentmisén veszünk részt. Szlovénia második legnagyobb városa Maribor. A Dráva-parti város értékeivel, műemlékeivel ismerkedünk: a monumentális ferences templom, városháza, a főtér patinás, ódon házai, a Guiness rekordok könyvébe bekerült szőlőtőke, a katedrális, majd sétálunk a Dráva partján. Elfoglaljuk a szállásunkat szállodában, 2/3 ágyas, zuhanyzós, WC-s szobákban. 3 éjszakai szállás, innen csillagtúraszerűen végezzük programjainkat.

2.nap Goriziába indulunk. Az Osztrák-Magyar Monarchia idején Görz-nek nevezett város a XIX. század végén az arisztokraták által igen felkapott volt, az „osztrák Nizza”-ként is emlegették. Ebben az olasz városban a napjainkban is híres I. világháborús múzeumot fogjuk megtekinteni, majd irány a Doberdó-fennsík!

 Az első világháború alatt San Martino del Carso falucska közvetlenül a doberdói harcok frontvonalában helyezkedett el. A Monte San Michele-re, a Doberdó-fennsík legmagasabb pontjára látogatunk el, ahol koszorúzás keretében megemlékezünk hősi halottainkról. Visintiniben a felújított magyar kápolnát keressük fel, ahol szentmisén veszünk részt. A nap végén trieszti városnézés következik: főtér, katedrális stb.

3.nap Könnyű sétát teszünk a Kobarid-Kozjak-vízeséshez, ahol látni fogjuk a Napóleon hidat. Következő megállónk Kobarid (Caporetto), az első világháborús harcok egyik legfontosabb helyszíne. A nap utolsó állomása a Sveta Grota. A szlovénok szent hegye, Nova Gorica város és az Isonzo folyó fölött, a Banjsice-fennsík déli vonulatain található.

4.nap A mesébe illő Miramare kastélyt tekintjük meg, mely egyrészt a tenger partján, másrészt sziklaszirtre épült. A parkban kellemes sétát tehetünk. Ljubljanában, a szlovén fővárosban felkeressük Batthyány egykori börtönét a várban, majd sétánk során láthatjuk a Hármas hidat, a ferences templomot (szentmise) és az óváros patinás épületeit. Hazaérkezés a késő esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

  • Görzi Múzeum: kb. 1 €

  • San Martino del Carso: kb. 2-3 €/ fő (adományjegy)

  • Kobaridi Múzeum: kb. 6 €/ fő

  • Miramare kastély: kb. 12 €/ fő

  • A teljeskörű betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás díja: 1.800 Ft/fő, mely minimum 20 főtől érvényes.

  • Egyágyas elhelyezés esetén felár fizetendő: 21.000 Ft/fő

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.