Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

ZARÁNDOKLAT A BALTIKUMBA ÉS A LENYŰGÖZŐ SZENTPÉTERVÁRRA

ZARÁNDOKLAT A BALTIKUMBA ÉS A LENYŰGÖZŐ SZENTPÉTERVÁRRA

Litvánia, Lettország, Észtország, Oroszország

11 nap/10 éjszakai szállással (10 bőséges reggeli, 9 vacsora): 249.000 Ft/fő vagy 755 €/fő

2019. szeptember 16 - 26.

Keretprogram

1.nap Indulás a hajnali órákban Miskolcról. Csatlakozási lehetőség útközben: M3-as autópálya mentén, Bp-en, 2-es számú főút mentén. Este szállásfoglalás a lengyel fővárosban, Varsóban. Ezen az estén nincs vacsora.

2.nap Varsói városnézést tartunk, felkeresve az óváros értékeit, látnivalóit. Tiszteletünket tesszük Boldog Jerzy Popieluszko atya sírjánál. Szentmise abban a templomban, ahol káplánként szolgált. Délután a litván főváros, Vilnius felé indulunk, melyet Észak Rómájának is neveznek. Szállás elfoglalása, 2 éj Vilniusban.

3.nap A litván fővárossal ismerkedünk. Szentmisét tartunk a Hajnal-kapu kápolnában. Itt őrzik az Isteni Irgalmasság Anyjának kegyképét. Városnézés az óvárosban, mely a világörökség része: székesegyház, Szent Péter és Pál templom, Szent Anna templom, Báthory István által alapított egyetem. Délután kirándulás az egykori litván nagyfejedelemség székhelyének tartott Trakaiba, ahol megtekintjük a tórendszer közepén álló vízi várat.

4.nap Ellátogatunk Kaunasba, később pedig egy Mária-jelenés litvániai színhelyére, Siluvába. Ismerkedünk a kegyhely történetével, szentmisét tartunk. Elzarándokolunk a Keresztek-hegyéhez, ahol évente zarándokok ezrei helyezik el saját keresztjüket. Késő délután továbbutazunk szálláshelyünkre, Rigába.

5.nap A lett főváros, Riga óvárosában barangolunk: Kis- és Nagy Céhpalota, Péter templom, Szabadság emlékmű, Feketefejes-ház, szecessziós negyed. A szép főváros épületei magán viselik a svéd, német, orosz kultúra hatásait. A turistákat festők, utcai mutatványosok, zenészek szórakoztatják. Kora délután újra útra kelünk, hogy szálláshelyünkre, Tallinba érkezzünk. Az utazás folyamán rövid pihenőt tartunk az Északi-tenger partján (időjárásfüggő!).

6.nap Ismerkedés Tallinnal, ahol a Szent Brigitta rend templomát keressük fel, valamint az Óvárosháza, a régi városfal és a vártorony megtekintése vár minket. Délután kisebb pihenőkkel továbbutazunk Szentpétervárra, elfoglaljuk szállásunkat. 4 éjszaka.

7.nap”Észak-Velencéjében” gyalogosan ismerkedünk a várossal: Izsák székesegyház, Vérző Megváltó templom, a Szent Péter bazilika másolataként épült Kazanyi székesegyház, Péter Pál erőd, ahol az orosz cárok temetkezési helye is fogad minket, s a Péter Pál székesegyház látványa kápráztat el bennünket. Szabadidő keretében beülhetünk egy kávézóba, cukrászdába vagy sétálgathatunk.

8.nap Ellátogatunk az UNESCO Világörökségét képező, Pavloszkban található, I.Pál cár palotájába, ami egykor a cári család egyik legszebb rezidenciája volt. A barokk és rokokót stílust viselő mesés Katalin Palota az orosz cárok nyári rezidenciájaként szolgált, falain belül kiállításokat és rendezvényeket is tartanak.

9.nap A Vasziljevszkij szigeten található a Tőzsdepalota oszlopokkal körülvett, görög templomokat utánzó tömbje, ahonnan elbűvölő kilátás nyílik a Kis-Néva és Néva folyókra. A város egyik leghíresebb épülete az Ermitázs Múzeum, a legnagyobb európai festők műveinek ad otthont. A régi kedvelt cári pihenőhelyre Petrodvorecre megyünk tovább. Az orosz Versailles ódon kastélyok és gyönyörűséges szökőkutak otthona.

10.napBúcsút intünk a lenyűgöző Szentpétervárnak és a lengyelországi Bialystok felé tartunk, ahol este elfoglaljuk tranzitszállásunkat.

11.nap Indulunk hazafelé, érkezés a késő esti órákban.

 

  • Az utazáshoz érvényes útlevél és vízum szükséges!

  • Vízumdíj: kb. 25.000 Ft/fő.

  • A teljes körű betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás díja: 4.950 Ft/fő, mely minimum 20 főtől érvényes.

  • A belépődíjak külön fizetendők, kb. 100 €/fő.

  • Az orosz vízumügyintézés miatt a jelentkezését kérjük mielőbb, de legkésőbb -ig leadni.

  • A vízumhoz az Oroszországból történő kilépéstől számítva még min. 6 hónapig érvényes útlevélre van szükség, melyben legalább 2 egymással szembeni üres oldal található.

  • Egyágyas elhelyezés esetén felár fizetendő: 70.000 Ft/fő.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.