Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Zakopanei városlátogatás és Orawka

ZAKOPANEI VÁROSLÁTOGATÁS ÉS ORAWKA

2020-ban már nem indítjuk!

Keretprogram

Indulás Miskolcról 04:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról. Útközben csatlakozás lehetséges a 3-as számú főút mentén Encs felé.

A Felvidék csodálatos tájain keresztül utazva a magyar kulturtörténet igazi gyöngyszeméhez a lengyelországi orawkai fatemplomhoz érkezünk.

A hely különlegessége, hogy a templomot szinte az összes magyar szent és boldog képe díszíti, a mennyezeten látható Keresztelő Szent János élettörténetét bemutató festménysorozat.

Továbbutazunk az ország déli csücskében található, híres téli-nyári üdülővárosba, Zakopanéba. A város az egyik legismertebb turisztikai célpont, mely a XIX. században vált igazán divatossá, népszerűsége napjainkban is töretlen.

A Fatimai Szűzanya tiszteletére szentelt templomhoz látogatunk, melyet hálából építettek a II. János Pál ellen elkövetett merénylet után. Ezen a helyen a Fatimai Szűzanya szobrát tisztelik, amelyet a fatimai püspök ajándékozott Stefan Wyszyński érseknek a 60-as években.

Ezt követően megtekintjük a „kiérdemeltek temetőjét". A kőfallal körülvett, a helyiek körében napjainkban leginkább régi temetőnek nevezett temetkezési hely szomszédságában található, fából felépített, a Częstohowai Szűz Mária tiszteletére szentelt régi templom, valamint a kőből épült kápolna – ezek Zakopane legrégebbi szakrális épületei.

Szabad program keretében vásárlási lehetőség a piacon: édességek, bőr- és szőrmeáruk, kerámiák stb. széles választéka várja a városba látogatókat. A piac egyik érdekessége az itt élők saját készítésű sajtjai, melyet örömmel kínálnak kóstolásra és vásárlásra.

A zakopanei piac végében található a Gubalowka felvonó, mely 1128 m magasra viszi fel a turistákat. Jó idő esetén páratlan panoráma tárul szemünk elé. Barangolhatunk a hangulatos sétálóutcán, ahol számtalan egyedi étterem, lengyel kiskocsma stb. várja a kirándulókat helyi finomságokkal, különlegességekkel.

Késő délután indulunk haza, érkezés a késő esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők
Gubalowka felvonó: kb. 23 PLN/fő

Fatemplom: kb. 10 PLN/fő

Kiérdemeltek temetője: kb. 8 PLN/fő

Csoportos utasbiztosítás: 460 Ft/fő (21 fő felett)

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.