Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Zakopanei városlátogatás és Orawka

ÚJ!

ZAKOPANEI VÁROSLÁTOGATÁS ÉS ORAWKA

2019. május 25. (szombat)

Részvételi díj: 7.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 04.00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról.

A Felvidék csodálatos tájain keresztül utazva a magyar kulturtörténet igazi gyöngyszeméhez a lengyelországi orawkai fatemplomhoz érkezünk.

A hely különlegessége, hogy a templomot szinte az összes magyar szent és boldog képe díszíti, a mennyezeten látható Keresztelő Szent János élettörténetét bemutató festménysorozat.

Továbbutazunk az ország déli csücskében található, híres téli-nyári üdülővárosba, Zakopanéba. A város az egyik legismertebb turisztikai célpont, mely a XIX. században vált igazán divatossá, népszerűsége napjainkban is töretlen. A Fatimai Szűzanya tiszteletére szentelt templomhoz látogatunk, melyet hálából építettek a II. János Pál ellen elkövetett merénylet után. Ezen a helyen a Fatimai Szűzanya szobrát tisztelik, amelyet a fatimai püspök ajándékozott Stefan Wyszyński érseknek a 60-as években. Ezt követően megtekintjük a „kiérdemeltek temetőjét". A kőfallal körülvett, a helyiek körében napjainkban leginkább régi temetőnek nevezett temetkezési hely szomszédságában található, fából felépített, a Częstohowai Szűz Mária tiszteletére szentelt régi templom, valamint a kőből épült kápolna – ezek Zakopane legrégebbi szakrális épületei.

Szabad program keretében vásárlási lehetőség a piacon: édességek, bőr- és szőrmeáruk, kerámiák stb. széles választéka várja a városba látogatókat. A piac egyik érdekessége az itt élők saját készítésű sajtjai, melyet örömmel kínálnak kóstolásra és vásárlásra.

A zakopanei piac végében található a Gubalowka felvonó, mely 1128 m magasra viszi fel a turistákat. Jó idő esetén páratlan panoráma tárul szemünk elé. Barangolhatunk a hangulatos sétálóutcán, ahol számtalan egyedi étterem, lengyel kiskocsma stb. várja a kirándulókat helyi finomságokkal, különlegességekkel.

Késő délután indulunk haza, érkezés a késő esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők
Gubalowka felvonó: kb. 23 PLN/fő

Fatemplom: kb. 10 PLN/fő

Kiérdemeltek temetője: kb. 8 PLN/fő

Csoportos utasbiztosítás: 450 Ft/fő (21 fő felett)

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.