Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Vörs - Keszthely

A HÍRES VÖRSI BETLEHEM

Advent Keszthelyen

2020. december 13. (vasárnap): 10.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról, útközben csatlakozás lehetséges: M3-as autópályán és Budapesten.

A Somogy megyei kis településre, Vörsre utazunk, melyet Betleheme tett méltán híressé. A Szent Márton-templomban Európa legnagyobb épített beltéri Betlehemét csodáljuk meg, melynek elkészítésében a falu apraja-nagyja segédkezik. A Betlehem története az 1940-es évek közepéig nyúlik vissza, minden évben más elrendezéssel, újításokkal készítik; az elmúlt több, mint 70 évben egyszer sem volt ugyanolyan! Az óriási mű gipszből és kizárólag természetes anyagokból készül.

Az adventi gasztrofaluban a környék termelői, vendéglátói készítik a különlegességeket, a hagyományos falusi ételeket: lángos, hurka, kocsonya héjában sült krumplival, mézeskalács, forralt bor vörsi bögrében és egyéb finomság vár bennünket. A település részére készítették az egyedi vörsi adventi fehér grillkolbászt, melyet megkóstolni kötelező!

 

A Balaton nyugati végében található Keszthely következik programunkban. Az ország egyik leglátogatottabb kastélyát, a barokk stílusú Festetics-kastélyt tekintjük meg.

A közel húsz termet magában foglaló kiállítások a 18-19. századi főúri életformát mutatják be, könyvtára különleges, Hintómúzeumában pedig több, mint 50 db, a főúri életformához kapcsolódó, kocsi, hintó és lovasszán látható.

Ellátogatunk a Szendrey Júlia emlékházba, hiszen Petőfi múzsája, legszebb szerelmes verseinek ihletője Keszthelyen született 1829-ben. A kiállításon Júliához köthető relikviákat, képeket, tárgyakat tekintünk meg.

Délután a Főtéren időzhetünk, ahol fényfestés, óriáskerék, hullócsillagok, Betlehem, kisvonatozás, fotópontok, kézműves vásár és sok minden egyéb vár ránk az adventi vásárban.

Késő délután indulunk hazafelé, érkezés kb. 23:00 órakor.

 

A belépődíjak külön fizetendők

Festetics kastély

felnőtt: kb. 3.300 Ft/fő; diák/nyugdíjas: kb. 1.800 Ft/fő (kötelező vezetéssel)

Szendrey Júlia emlékszoba: adományt szívesen elfogadnak

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.