Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Veszprém - Zirc

VESZPRÉM – ZIRC

2019. június 29. (szombat)

Részvételi díj: 9.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05:00 órakor, útközben csatlakozás lehetséges (M3-as autópálya mentén, Budapesten).

A Bakony "fővárosába", a festői Zircre utazunk, Magyarország legmagasabban fekvő városába. Megtekintjük a közelmúltban csodálatosan felújított, barokk stílusú ciszterci apátsági templomot. Maulbertsch festményei, az egyedülálló orgona, a főoltárkép, mely a legnagyobb Magyarországon mind-mind ámulatba ejtik az apátságba látogatókat. Megnézzük a műemlékkönyvtár felbecsülhetetlen értékű gyűjteményét, ősnyomtatványokat, antikvákat, s egyéb különlegességeket láthatunk. A 18 hektáros arborétumban pedig különleges fák, növények között sétálunk.

Veszprém, a „Királynék városa” következik. A városnak fontos szerepe volt a kereszténység bevezetéséért vívott harcban is, I. István itt győzte le Koppány seregeit. Veszprém volt az első püspöki székhely az országban, a város kedvenc tartózkodási helye volt Gizella királynénknak.

A várnegyedben megtekintjük a Szent Mihály-székesegyházat. Ezt követően az Érseki Palota (Szalézianum), a Gizella-kápolna, és a Szent György-kápolna meglátogatása szerepel programunkban. Séta a belvárosban.

Programunk végén indulunk haza, s a késő esti órákban érkezünk meg.

 

A belépődíjak külön fizetendők

 

Veszprém

Gizella-kápolna + Szent György-kápolna: felnőtt kb.: 1.400 Ft/fő; diák/nyugdíjas kb.: 700 Ft/fő

Bazilika + Szaléziánum: 900 Ft/fő csoportos zarándokjegy

 

Zirc

Kombinált belépőjegy (ciszterci apátság, arborétum, könyvtár):

felnőtt: kb.: 1.900 Ft/fő; diák/nyugdíjas: kb.: 1.200 Ft/fő

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.