Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Várpalota - Herend

HEREND – ÖSKÜ – VÁRPALOTA

2020-ban már nem indítjuk!

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról. Útközben csatlakozás lehetséges: M3-as autópálya mentén és Bp-en.

Először a világhírű Herendi Porcelánmanufaktúra az úticélunk, ahol a legnagyobb igényességgel készülnek a porcelán díszművek és étkészletek. A herendi porcelán az időtlen szépség, az örök érték jelképe. A látogatás két részből áll: először a modern látogatóközpontban berendezett minimanufaktúrában a porcelánkészítés rejtelmeibe nyerünk bepillantást, majd az állandó és időszakos kiállítások a manufaktúra fejlődéstörténetét ismertetik. A porcelán világába tett kirándulásunkat követően a kávéház vendéglátását élvezhetjük, aki pedig vásárolni szeretne, akár valami apróságot is, a márkaboltban megteheti.

Ösküre látogatunk. A település kerek temploma egy 11. századi, római őrtoronyra épült kápolna, hazánkban ez az egyetlen ilyen formájú műemlék. Öskü továbbá arról is nevezetes, hogy itt forgatták a Bors című sorozatot.

A Bakony lábánál fekvő Várpalota következik. A sok ostromot átélt Thury várba kirándulunk, melyet a közelmúltban nagyszerűen felújítottak. Így színvonalas kiállítások kaptak helyet, melyeket végigjárva a várat feltárul előttünk a múlt. Rengeteg érdekességet, legendákat hallhatunk a várurakról, a katonákról, s szinte mindenkiről, aki a Palota várban megfordult. A Zichy kastélyban található Trianon múzeumba látogatunk, annak kapcsán is, hogy idén emlékezünk a Trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójára. A nap vége felé a belvárosban sétálunk, majd kávészünet és szabadidő után indulunk haza.

Hazaérkezés az esti órákban.

 

A belépődíjak külön fizetendők

  • Herendi Porcelánmanufaktúra: felnőtt: kb. 2.700 Ft/fő; 65 év felett: kb. 2.000 Ft/fő

  • Thury vár: felnőtt: kb. 1.500 Ft/fő; nyugdíjas: kb. 1.200 Ft/fő

  • Trianon Múzeum: kb. 700 Ft/fő

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.