Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Városnézés Egerben borkóstolási lehetőséggel

VÁROSNÉZÉS EGERBEN BORKÓSTOLÁSI LEHETŐSÉGGEL

2019. szeptember 07. (szombat)

Részvételi díj: 4.900 Ft / fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 07:00 órakor, a Búza téri OMV benzinkútról.

A nap folyamán Észak-Magyarország egyik leghangulatosabb városának, Egernek a nevezetességeivel ismerkedünk.

Megtekintjük az Egri Várat és a Dobó István Vármúzeumot, melynek állandó kiállítása bemutatja a vár történetét, föld alatti erődrendszerét, a középkori büntetési módokat és ezek eszközeit. Az Egri Vár 2014-től nemzeti emlékhely, az 1552-es, török sereg felett aratott győzelem kultuszhelyszíne. A vár panoptikumában láthatjuk az Egri csillagok című regény hőseinek viaszfiguráit.

Városnéző sétánk során érintjük a Dobó teret, megtekintjük a városházát, a minorita templomot, az érseki palotát, a Végvári vitézek terét és a Gárdonyi teret, a Minaretet, a líceum és az egyetem épületét, a Valide Szultána Fürdőromot, a Kopcsik Marcipániát, valamint látogatást teszünk hazánk második legnagyobb templomában, az Egri Bazilikában.

A Gárdonyi Emlékházban az író életével ismerkedünk meg.

A nap végén Eger összefüggő borpincés területére, a közel kétszáz pincének helyet adó Szépasszony-völgybe utazunk, ahol borkóstolási és vásárlási lehetőség kínálkozik. Ezután indulunk haza.

Érkezés Miskolcra az esti órákban.

 

A belépődíjak külön fizetendők:

- Dobó István Vármúzeum: felnőtt: kb. 1700 Ft, kedvezményes: kb. 850 Ft

- Egri csillagok Panoptikum: felnőtt: kb. 500 Ft, kedvezményes: kb. 350 Ft

- Gárdonyi Géza Emlékház: felnőtt: kb. 500 Ft, kedvezményes: kb. 250 Ft

- Kopcsik Marcipánia: felnőtt: kb. 800 Ft, kedvezményes: kb. 400 Ft

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.