Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Télűző Mohácson

TÉLŰZŐ MOHÁCSON

2019. március 03. (vasárnap)

Részvételi díj: 9.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05.00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról Mohácsra.

A település büszkesége a hat napon át tartó télűző népszokás a Busójárás, mely a mohácsi sokácok messze földön ismert hagyománya. Az Unesco 2009-ben az emberiség szellemi kulturális örökségének nyilvánított, idejét a tavaszi napfordulót követő első holdtölte határozza meg.

Ellátogatunk a belvárosban található Busóudvarba, ahol interaktív kiállítás és látványműhely segítségével ismerjük meg a hagyományőrzés apró kulisszatitkait.
Szabadprogram keretében mi is elvegyülünk a zajos farsangi forgatagban.
A hamisíthatatlan hangulatot táncházak, kézműves foglalkozások, kiállítások, hagyományőrző bemutatók, népdalénekesek és farsangi vásár teszi még felejthetetlenebbé.

A program fő látnivalója a farsangvasárnapi szekeres és gyalogos felvonulás a főtérre, amikor rikoltozó, álarcos, birkabundás busók vonulnak fel és ünnepelnek. Ezzel igyekeznek elriasztani a telet. Sötétedéskor a tér közepén lévő hatalmas máglyát meggyújtják, aminek felcsapó lángjai égetik el a telet jelképező koporsót.

Kora este indulunk haza, érkezés az éjszakai órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

Busóudvar: felnőtt kb. 1.000 Ft/fő

nyugdíjas, diák: kb. 600 Ft/fő

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.