Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Szolnok - Kenderes

Imádkozzunk Boldog Sándor István szentté avatásáért!

SZOLNOK - KENDERES -TÖRÖKSZENTMIKLÓS

2019. augusztus 03. (szombat)

Részvételi díj: 4.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 06:00 órakor, útközben csatlakozás lehetséges.

Sándor István szalézi szerzetes szülőhelyére, Szolnokra utazunk. Ellátogatunk a Belvárosi Plébániatemplomba, melynek urnatemetőjében jelképes sírhelyet alakítottak ki a vértanúságot szenvedett Sándor István emlékére, mivel eddig nem lehetett teljes bizonyossággal kideríteni, hol temették el. Felelevenítjük életútját, életszentségét, szentmisében imádkozunk szentté avatásáért.

Belvárosi sétánk során átkelünk a Tiszavirág gyaloghídon. A város fő tere a Kossuth tér, mely eredetileg vásártér volt, 2007-ben modernizálták, szökőkutak és zsánerszobrok kaptak rajta helyet. Fotószünetet tartunk a Verseghy park egyedülálló rózsakertjében, amely ezer négyzetméternyi, magyar rózsafajtákból álló virágfelülettel rendelkezik, majd sétálunk a Tisza-parton.

Kenderesen megnézzük a barokk stílusú Horty kastélyt, majd a család kriptáját, a Horty mauzóleumot. Itt láthatjuk vitéz nagybányai Horty Miklós, s a család tagjainak sírját.

Törökszentmiklóson a Kálváriadombon a Fájdalmas Anya búcsújáróhelyét keressük fel, ahol tiszteletünket tesszük a Szűzanya kegyszobra előtt. A szobor hű mása a római Addolorata nevű csodatévő kegyszobornak. A kegyszobor előtt litániát végzünk.

Hazaindulunk, érkezés az esti órákban.

 

A belépődíjak külön fizetendők

- Kenderes: kastély + mauzóleum: 800 Ft/fő

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.