Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Szlovénia és Isztria gyöngyszemei ÚJ!

A MESÉS SZLOVÉNIA ÉS AZ

ISZTRIAI-FÉLSZIGET GYÖNGYSZEMEI

6 nap/5 éjszakai szállással (5 reggeli és 5 vacsora): 159.000 Ft/fő vagy 480 €/fő

2019. szeptember 06 – 11.

Keretprogram

1.nap Indulás a hajnali órákban Miskolcról. Útközben csatlakozási lehetőségek: M3-as autópálya mentén, Valkón, Gödöllőn, Bp-en, M7-es mentén, Nagykanizsán. Első megállóhelyünk a szlovén gótika egyik legszebb alkotása, az ország legismertebb kegyhelye, Ptujska Gora. A kegytemplom értékes középkori falképeket rejt, valamint a Sokalakos Madonna kegyszobrát. Ismerkedünk a kegyhellyel, majd szentmisén veszünk részt. Ptuj városában barangolunk, mely már az ókorban is fontos kereskedelmi központ volt. Az óváros nevezetességeit keressük fel, majd Szlovénia második legnagyobb városa Maribor következik. A Dráva-parti város értékeivel, műemlékeivel ismerkedünk: a monumentális ferences templom, városháza, a főtér patinás, ódon házai, a Guiness rekordok könyvébe bekerült szőlőtőke, séta a Dráva partján, majd a katedrális. Szállásfoglalás Mariborban vagy a környékén.

2.nap Celjében a városka ódon, patinás házai között sétálunk, s ellátogatunk a Szent Dániel katedrálisba. Celje után egy kis meglepetésprogramot tartogatunk utasaink részére. Délután Szlovénia fővárosával, Ljubljanával ismerkedünk: Hármas híd, ferences templom, az óváros patinás épületei. Szabadidő után folytatódik utazásunk Bled felé. Szállásfoglalás, 2 éjszaka a varázslatos szépségű Bledi-tónál.

3.nap Szlovénia nemzeti kegyhelyére, Brezjébe látogatunk. Imádkozunk a Minden Vigasztalás Anyja kegykép előtt, szentmisén veszünk részt. Skofja Loka, Szlovénia antik műemlékvárosában sétálunk. A városka szűk történelmi tereivel, kacskaringós utcáival, a város fölé magasodó várával kápráztat el bennünket. A Bledi-tavon kishajóval utazunk át a tó közepén fekvő kis szigetre, ahol a Mária mennybevétele kegytemplomot nézzük meg. Szabadidő Bledben, ahol a híres, helyi krémest is megkóstolhatjuk vagy akár kisvonattal körbeutazhatjuk a varázslatosan kék színű tavat.

4.nap A mesés Isztria felé vesszük az irányt. Városnézés keretében megismerkedünk az Adria Nizzájaként ismert Opatija-val. A Monarchia idején épített elegáns, gyönyörű villák és a hangulatos tengerparti sétány elvarázsolja a turistákat. Rijeka felé indulunk. A város fölött magasodik a Trsat-i Madonna szentélye, ahová a legenda szerint az angyalok a názáreti házat átrepítették, majd innen került el Loretóba. A szentély meglátogatása után lent, Rijeka városában időzünk, mely a Monarchia korában az egyik legnagyobb tengeri kikötőváros volt Fiume néven. Sétálunk a kikötőben, ahol számtalan tengerjáró hajót láthatunk, illetve az óváros kacskaringós utcáin. 2 éjszakai szállás Umag környékén.

5.nap Porec városával ismerkedünk. Az óváros két utcája ma is a római kori városszerkezetre épül az eredeti utcaszerkezettel és nevekkel. Szűk, macskaköves utcáin sétálva különleges időutazásban lehet részünk. Láthatjuk az Euphrasius bazilikát, mely UNESCO Világörökség. A festői szépségű Rovinj következik, melyet egykor hajósok, matrózok laktak. Délután pedig Pulában időzünk. A város egyik legfontosabb látnivalója a hatalmas római kori amfiteátrum. Az aréna domboldalba épült, így egyik oldala 2, másik 3 szintes. Egykor küzdelmek, viadalok helyszíne volt, ma koncertek, kulturális előadások otthona. Elsétálunk az Aranykapuhoz, valamint az Augusztus templomhoz.

6.nap Kitérünk egy kicsit Olaszország felé, ahol a tenger partján, sziklaszirtre épült, mesébe illő Miramare kastélyt tekintjük meg. A parkban kellemes sétát tehetünk. Magunk mögött hagyjuk a festői vidékeket, a tengert és hazafelé utazunk. Érkezés a késő esti órákban.

 

  • Belépődíjak: kb. 45 €/fő.

  • A teljeskörű betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás díja: 2.700 Ft/fő, mely min. 20 főtől érvényes!

  • Az elhelyezés *** szállodákban, 2/3 ágyas, zuhanyzós, WC-s szobákban történik.

  • Egyágyas elhelyezés esetén felár fizetendő: 38.000 Ft/fő.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.