Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

,,Szép város Kolozsvár..."

SZÉP VÁROS KOLOZSVÁR...”

 

2019. július 27. (szombat)

 

Részvételi díj: 9.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05.00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról.

Kolozsvárra, Kolozs megye székhelyére és legfontosabb kulturális központjába utazunk. Kellemes sétánk során megismerkedünk a város nevezetességeivel.
A Házsongárdi temető Európa egyik legrégebbi temetőjeként nemcsak a sokévszázados magyar írásbeliség nagyjainak végső nyughelye, de az egykori békés együttélés mintapéldája az utókor számára. Sok évszázad síremlékeinek stílusa, valamint az erdélyi temetkezési szokások hűen tükröződnek a hajdani Kolozsvár déli városfalaitól emelkedő dombocskán elterülő romantikus temetőkertben. Néhány „óriás” magyar kiragadva a hosszú sorból, kik itt nyugszanak: Kós Károly, Reményik Sándor, Szenczi Molnár Albert, Apáczai Csere János, Dsida Jenő.

A Farkas utcai református templomot 1486-1516 között gótikus stílusban Mátyás király építtette a ferences rendi minoritáknak. A hitújítás hatására 1536-ban kiűzték a szerzeteseket, így a zárda és a templom is üresen maradt 1581-ig, amikor Báthory fejedelem a jezsuitáknak ajándékozta. 1603-ban, az unitáriusok hatására a város lakossága megtámadta a templomot, mindent összetört, ami csak az útjába került, még a templom boltozatának egy részét is beontották, ahol 14 ember vesztette életét. A templom újra üresen maradt. A templom előtti helyezték el a Kolozsvári Márton és György által készített, Sárkányölő Szent György lovas szobrának másolatát.

Szabadidő keretében ebédelési lehetőség. Mátyás király szülőháza Kolozsvárnak viszonylag kevés középkori eredetű polgárházai közé tartozik. Az utókor kegyelete és különleges jogállása őrizte meg számunkra, mára pedig valóságos zarándokhellyé nőtte ki magát. A történetére vonatkozó legkorábbi szórványos adatok a 15. század közepéig nyúlnak vissza, amikor is valamelyik vendégek számára berendezett szobájában napvilágot látott Mátyás, Magyarország jövendőbeli királya.

A Szent Mihály plébánia templomba látogatunk, mely Erdély második legnagyobb temploma. A templom előtt láthatjuk Márton Áron püspök szobrát és Mátyás király monumentális méretű lovasszobrát. A piarista templom az első erdélyi barokk templom, melyben a könnyező Szűzanya kegyképe előtt fejezzük ki tiszteletünket.
Programunk végén a Kis-Szamos partján elterülő kolozsvári
Sétatéren sétálunk. Régi gesztenyefái, hangulatos tava, a kaszinó épülete, szökőkutak, csobogók teszik látványossá a parkot.

Programunk végén indulunk Miskolcra, hazaérkezés a késő esti órákban.


A belépődíjak külön fizetendők: kb. 20 RON/fő

Csoportos utasbiztosítás: 450 Ft/fő (21 fő felett)

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.