Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Szent Rita búcsú Nagymagyarban ÚJ!

"Szent Rita asszony, nézz le ránk az égből..."

SZENT RITA BÚCSÚ NAGYMAGYARBAN

2 nap/1 éjszakai szállással (1 reggeli, 1 vacsora): 29.000 Ft/fő

2019. május 21 – 22. (kedd-szerda)

Keretprogram

1.nap Indulás Miskolcról 05:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról. Útközben csatlakozási lehetőség: M3-as autópálya mentén és Bp-en. Komárom szlovákiai oldalával ismerkedünk: Klapka tér, Városháza, Szentháromság szobor, Duna Menti Múzeum. Betekintünk az Európa udvarba, ahol a házak 45 európai ország építészeti stílusát viselik magukon. Következő állomásunk Nyitra, ahol a várnegyed, a székesegyház, Szent István és Szent László szobrok, Vazul-torony, városháza, Vak Bottyán háza, és a Konstantin egyetem megtekintése szerepel programunkban, végezetül Nagyszombaton, a történelmi Magyarország fő egyházi központjában a Szent Miklós bazilikát, a Pázmány Egyetem épületét, a városházát és a Szentháromság teret keressük fel. Elfoglaljuk a szállásunkat, vacsora.

2.nap Reggeli után a Mátyusföld és Csallóköz találkozásánal fekvő Nagymagyarba utazunk, ahol részt veszünk a Szent Rita búcsún. A kegyhelyen búcsúi programjában gyóntatás, rózsafűzér-elmélkedés, Szent Rita ájtatosság, ünnepi szentmise és rózsaszentelés is szerepel. A nagymagyari templomban megtekinthető Feszty Masa a reménytelen ügyek védőszentjéről mintázott alkotása, Szent Rita képe. A búcsú után Dunaszerdahely belvárosában sétálunk. A város híres épülete a helytörténeti gyűjteménnyel büszkélkedő Csallóközi Múzeum, másnéven „sárga kastély”. majd hazautazunk. Érkezés a késő esti órákban.

  • Belépődíjak: kb. 5 €/fő.

  • A teljeskörű betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás díja: 900 Ft/fő, mely min. 20 főtől érvényes!

  • Az elhelyezés *** szállodákban, 2/3 ágyas, zuhanyzós, WC-s szobákban történik.

  • Egyágyas elhelyezés esetén felár fizetendő: 15 €/fő

 

Szent Rita 1381 körül született. Lelke már fiatal korában Istennel töltekezett, szülei házában szemlélődő, valóságos remete életet élt. Egyedül csak Istennek akarta szentelni életét. A Gondviselés azonban más élethivatásra is kiszemelte. Szülei tanácsára házasságra lépett. Férje nehéz természetű, hirtelen haragú ember volt, aki sokszor bántalmazta feleségét. De a férj a nemes lelkű feleség mellett lassanként megváltozott, és bűnbánó lélekkel Istenhez tért. Házasságukat Isten két fiúval áldotta meg. Férjét haragosai meggyilkolták, két kisgyermekét a jó Isten magához szólította. Rita özvegyen, árván maradt, csak az Istent érezte maga mellett. Bejutott az Ágoston rendi apácák casciai kolostorába. Itt a szemlélődésnek és az irgalmasság lelki és testi cselekedeteinek szentelte életét. Egyetlen vágya volt: együtt szenvedni a töviskoronás Krisztussal. A töviskoszorús Krisztus jegyese lett, akit az égi Vőlegény töviskoronájának egy homloksebével jegyzett el. 15 éven át, haláláig viselte Rita a sebet. 66 éves korában, 1457 körül halt meg. 1737-ben boldoggá, 1900. május 24-én szentté avatták.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.