Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Székesfehérvár gazdagon

SZÉKESFEHÉRVÁR GAZDAGON

2020-ban már nem indítjuk!

Keretprogram

 

Indulás Miskolcról 05:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról. Útközben csatlakozás lehetséges: M3-as autópálya mentén és Bp-en.

Székesfehérvár hajdani koronázó- és temetkezési városunk; a magyar történelemben betöltött szerepének köszönhetően a városban kiemelt figyelem övezi a történelmi értékeket.

Először a különleges Bory-várba látogatunk. A magasba nyúló, romantikus kastélyépület tornyai, gyönyörű, szobrokkal teli kertjei egyedülálló élményt nyújt a látogatóknak.

Városnézésünk alkalmával felkeressük a történelmi belváros értékeit: Szent Anna-kápolna, Szent István székesegyház, Országalma, Kati néni szobra, püspöki palota, virágóra, megnézzük a híres órajátékot stb. A belvárosban található az a középkori romkert, melyben Árpád-kori királysírok és Szent István koronázási és királyaink temetkezési bazilikájának romjai találhatók. Ebéd, kávészünet a belvárosban.

Ellátogatunk a Prohászka-templomba, ahol a város püspökére, Prohászka Ottokárra és a fiatalon elhunyt jezsuita novíciusra, Kaszap Istvánra emlékezünk.

Napunk vége felé, mielőtt hazaindulunk még egy kis történelmi sétára hívjuk utasainkat: az ún. Aranybulla dombon az emlékművet tekintjük meg. A II. András király által kiadott szabadságlevél a magyar alkotmány alapját jelentette.

Programunk végén indulunk haza, érkezés a késő esti órákban.

 

A belépődíjak külön fizetendők

Bory vár: felnőtt kb. 1.500 Ft/fő; diák, nyugdíjas: kb. 700 Ft/fő

70 év felett ingyenes

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.