Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Szegedi advent

SZEGEDI ADVENT

 

2020. december 05. (szombat)

 

Részvételi díj: 11.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05:30 órakor a Búza téri OMV benzinkútról, útközben csatlakozás lehetséges M3-as autópályán, illetve Bp-en.

Szeged egy rendkívüli város a Tisza és a Maros találkozásánál, sok műemlékkel, látnivalókkal várja a turistákat, advent idején pedig számtalan érv szól amellett, hogy egy kellemes napot töltsünk a városban.

Először városnéző séta keretében fedezzük fel a történelmi város nevezetességeit. Fogadalmi templom, melyet a közelmúltban csodálatosan felújítottak, mellette a Dömötör torony, mely a templom bontásakor került elő, a Püspöki palota stb.

A híres Egyetem monumentális épületegyüttese, József Attila szobra, Móra Múzeum stb.

Délután elvegyülhetünk az adventi forgatagban, mely idén is három helyszínen kínál programlehetőségeket (Dóm, Dugonics és Széchényi tér).

A Dóm tér önmagában is rendkívül látványos, a karácsonyi fényárban pedig még vonzóbb. A különféle programok garantálják, hogy feledhetetlen élményekben legyen részünk, így pl. a fényfestés a fogadalmi templom falán, jégszobrász látványshow, szalmalabirintus, csokoládé manufaktúra.

A Dugonics tér pár percre van a Dóm tértől, hamisítatlan gasztro-kavalkád, kézműves házikók, borkóstolás várja a turistákat.

Sétálhatunk a Tisza parton, de a város kedvelt cukrászdáit se hagyjuk ki, hiszen cukrászkülönlegességekkel, forró csokival s egyéb finomságokkal kényeztethetjük magunkat. S persze ha Szeged, akkor beülhetünk valamelyik hangulatos vendéglőbe egy friss, sűrű halászlé elfogyasztására, melyhez jóféle vörös- vagy rosébor passzol.

Aki a város, illetve az adventi vásár panorámáját a magasból szeretné megcsodálni megteheti, akár a dóm egyik tornyából, akár a hatalmas óriáskerékben ülve.

Kb. 18.30 órakor indulunk haza, érkezés kb. 23:00 órakor.

 

A belépődíjak külön fizetendők

- Dömötör torony, fogadalmi templom: kb. 1.000 Ft/fő. 

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.