Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Szécsény - Hollókő - Szklabonya - Mohora

SZÉCSÉNY – HOLLÓKŐ – SZKLABONYA – MOHORA

2020-ban már nem indítjuk!

Keretprogram

Indulás Miskolcról 06:30 órakor a Búza téri OMV benzinkútról. Útközben csatlakozás lehetséges az M3-as autópálya mentén.

Szklabonyára utazunk, ahol a Mikszáth Kálmán Emlékházat tekintjük meg, itt született az író 1847-ben. (Amennyiben a járványügyi korlátozások miatt nem lehet majd átlépni Szlovákia terülteére, abban az esetben ez a programot ki kell hagyjuk.)

Balassagyarmaton az 56-os forradalom emlékhelyére látogatunk, majd Mohorán megnézzük a Tolnay Klári Emlékházat. Az emlékkiállítás a művésznő életútját bemutató fényképekből, kosztümökből, családi ereklyékből stb. áll.

Szécsényben a Forgách-kastélyban található Kubinyi Ferenc Múzeumot tekintjük meg. A gyűjtemény régészeti, nógrádi várak gyűjteménye, illetve II. Rákóczi Ferenc és kora történetét tárja elénk gazdag kiállítási anyaga. Ellátogatunk a ferences templomba, illetve a kolostorba is.

Hollókő UNESCO Világörökség. A 17-18. században kialakított falu tradicionális építészetét, népviseletét sikerült eredeti állapotában megőrizni. A faluban kézművesek, ajándékboltok, vendéglátóhelyek várják az idelátogatókat. A Falumúzeumot nézzük meg.

A kora esti órákban indulunk haza, érkezés késő este.

 

A belépődíjak külön fizetendők

 

- Mikszáth Kálmán Emlékház: felnőtt kb. 3 €/fő; tanuló, nyugdíjas kb. 2 €/fő

- Tolnay Klári Emlékház: felnőtt kb. 450 Ft/fő; tanuló, nyugdíjas kb. 400 Ft/fő

- Kubinyi Ferenc Múzeum: felnőtt kb. 1.600 Ft/fő; tanuló, nyugdíjas kb. 800 Ft/fő

- csoportos fotójegy: 3.000 Ft/csoport

- Szécsény, Ferences templom: felnőtt kb. 800 Ft/fő; tanuló, nyugdíjas kb. 500 Ft/fő

- Hollókő, Falumúzeum: felnőtt kb. 400 Ft/fő; tanuló, nyugdíjas kb. 250 Ft/fő

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.