Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Szatmárnémeti-Nagykároly

Imádkozzunk Boldog Scheffler János sírjánál!

SZATMÁRNÉMETI – NAGYKÁROLY

2019. március 23. (szombat)

Részvételi díj: 6.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05:30 órakor.

Első megállóhelyünk Nagykároly, ahol a Károlyi-kastélyt tekintjük meg (belépés ingyenes). A kastély egy részét csodálatosan felújították, benne kiállítótermek, múzeum, könyvtár stb. található.

Folytatjuk utunkat a Szamos-parti városba, Szatmárnémetibe.

Megtekintjük a barokk stílusban épült római katolikus székesegyházat, melyben a szatmárnémeti püspökök nyugszanak. Imádkozunk Boldog Scheffler János szatmári püspök sírjánál, megtekintjük személyes tárgyait, emlékeit. A vértanúságot szenvedett püspök atya az embertelen körülmények között végig megtartotta hitét, emberségét. Szentmisén veszünk részt.

Tiszteletünket fejezzük ki a Gyöngyösön született Hám János szatmári püspök sírja előtt is.

Belvárosi sétánk során láthatjuk a volt Pannónia szállót, a Vécsey palotát, a református „Láncos Templomot” és a Tűzoltótornyot illetve, egyéb fontos épületeket.

A püspöki palota 1851 óta szolgál a püspökök rezidenciájaként. Az épületegyüttes klasszicista stílusú, magában foglalja az egykori Püspöki Levéltár és az egykori Papnevelő Intézet szárnyait is. Legjelentősebb látnivaló a palotában lévő püspöki kápolna.

A színház a nagyváradi és a kolozsvári színház mellett Erdély egyik legpatinásabb, máig működő színháza. Szabadidő az óvárosban.

Programunk végén indulás hazafelé, érkezés a késő esti órákban.

 

  • A teljeskörű betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás díja: 450 Ft/fő.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.