Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Szászföld nevezetességei

SZÁSZFÖLD NEVEZETESSÉGEI

4 nap/3 éjszakai szállással (3 reggeli, 3 vacsora)

2020-ban már nem indítjuk!

Keretprogram

1.nap Indulás Miskolcról 07:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról. Határátlépés Ártándnál.

Nagyenyeden a város legfőbb nevezetességéhez, a Bethlen Gábor Kollégiumhoz látogatunk. Itt tanult többek között Kőrösi Csoma Sándor, Bolyai Farkas és Áprily Lajos. A település főterén áll a középkori vár, és itt található a 15. században barokk stílusban épült református templom is. A vártól nem messze találjuk a szintén barokk stílusú katolikus templomot, melynek érdekessége, hogy a templom karzatán ültek egykor a kollégium diákjai. Gyulafehérvári sétánk során megtekintjük az érseki székesegyházat és Márton Áron püspök sírját. Kelneken látogatást teszünk a 13. századi várban, amely nem lenyűgöző méreteivel, sokkal inkább festői fekvésével és romantikát árasztó hangulatával vált a kirándulók kedvelt látnivalójává. Megtekintjük a mellette álló gótikus kápolnát, és a néprajzi gyűjteményt.

3 éjszakai szállás Nagyszebenben, szállodában, innen mindennap csillagtúraszerűen végezzük a programjainkat.

2.nap Prázsmárra utazunk, ahol megtekintjük az evangélikus templomot, mely a Barcaság legjelentősebb templomerődje. A templom szárnyasoltára az egyik legrégebbi Erdélyben. Brassóban, az erdélyi szászok központjában városnézésünk során felkeressük a Fekete templomot, a régi városházát és a piacteret. Fogarason látogatást teszünk a település központjában elhelyezkedő várkastélynál, s a Fogarasi-havasokban gyönyörködünk.

3.nap Fehéregyházára látogatunk, ahol a "Segesvári csata" zajlott, megtekintjük a Petőfi Múzeumot. Segesvár Szász szék központja, látogatást teszünk a várnegyedben, mely az UNESCO világörökség része. Berethalomra látogatunk, a már tatárjárás előtt is szászok lakta településre. Megtekintjük a falu közepén emelkedő dombon álló erődtemplomot, mely Nagyboldogasszony tiszteletére épült. Medgyes sokáig a szászok központja volt, sétánk során látni fogjuk a gótikus stílusú evangélikus templomot, melynek tornya a város jelképe. A város főterén található többek között a volt piarista gimnázium épülete és a Schuller-ház, mely az egyik legjelentősebb polgárház Erdélyben.

4.nap Nagyszeben az erdélyi szászok kulturális és kereskedelmi központja. A rendkívül hangulatos város nevezetességeivel ismerkedünk. Láthatjuk a várostornyot, a városházát, a gótikus székesegyházat, és tiszteletünket tesszük Georg Daniel Teutsch, szász evangélikus püspök szobránál. Megtekintjük a híres Brukhental Múzeum kiállításait. Az anyagok között híres festők festményeit láthatjuk, de szőnyeg, szoborkiállítás s egyéb érdekességek is fellelhetők a csodálatos palot épületében. Hazaérkezés a késő esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

  • kb. 50 RON/fő

  • utasbiztosítás:

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.