Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Sümeg - Magyarpolány

SÜMEG, A FÁJDALMAS ANYA KEGYHELYE

MAGYARPOLÁNY, A FESTŐI TELEPÜLÉS

2019. augusztus 10. (szombat)

Részvételi díj: 10.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05:00 órakor, útközben csatlakozás lehetséges (M3-as autópálya mentén, Budapesten).

Sümegre érkezve a Sarlós Boldogasszony ferences kegytemplomba megyünk. Az 1600-as évek közepén alapított templom és kolostor egyike a történelmi ferences rend Mária-kegyhelyének. Megismerkedünk a kegyhely történetével, imádkozunk a tölgyfából faragott Fájdalmas Anya kegyszobra előtt, majd szentmisén veszünk részt. A kegyhelyen több gyógyulás, imameghallgatás történt, melyekről a hálatáblák tanúskodnak.

A kegyhely után a sümegi várat nézzük meg, melyet IV. Béla király parancsára a veszprémi püspök építtetett. Az ország egyik legszebben, legépebben megmaradt középkori erődjében különböző kiállításokat tekintünk meg, miközben megismerkedünk a vár történetével.

Magyarpolányba utazunk át, mely egy bájos település a Bakony délnyugati lejtőjén. Az elmúlt évtizedekben az itt bemutatott, nemzetközi hírű Passiójátékról lett nevezetes. Sétálunk a Petőfi utcán, melynek műemlékvédelem alatt álló tornácos, bakonyi parasztházai vonzzák a tekintetet, s a régi faluszerkezetet őrzi. A Kálváriára 153 lépcső vezet fel, láthatjuk a Fájdalmas Szűz kőszobrát. Az öt, sátortetős stációban életnagyságú, festett faszobrok állnak, melyek a fájdalmas rózsafüzér öt titkát jelenítik meg.

Szabadidő után, programunk végén indulunk haza, érkezés a késő esti órákban.

 

A belépődíjak külön fizetendők

  • Sümegi vár: felnőtt: 1.500 Ft/fő; diák, nyugdíjas: 800 Ft/fő.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.