Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Sopron környéki barangolások

SOPRON KÖRNYÉKI BARANGOLÁSOK

Fertőd, Nagycenk, Kismarton, Ruszt, Pozsony

2019. június 22 - 23. (szombat-vasárnap)

2 nap/1 éjszaka szállással (1 reggeli, 1 vacsora): 34.000 Ft/fő

Keretprogram

1.nap Indulás Miskolcról 04.00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról. Útközben csatlakozás lehetséges: M3-as autópálya mentén, Bp-en, M1-es mentén. Fertődre érkezünk, ahol az Esterházy-kastélyt tekintjük meg. A „Magyar Versailles”-ként is emlegetett barokk kastélyban a látogatásunk kellemes programot ígér. Nagycenken a Széchenyi-család mauzóleuma történelmi zarándokhely. Itt, az évszázados hársfák árnyékában, a kriptaépületben alussza örök álmát Széchenyi István, a "Legnagyobb magyar". Sopron Magyarország műemlékekben egyik leggazdagabb vidéki települése. Jelképét, a város több pontjáról is jól látható Tűztornyot nézzük meg először. Hagymakupolája 58 méter magasra emelkedik, így a körerkélyéről páratlan kilátás nyílik a környékre. Majd: Hűségkapu, főtér, várfal sétány, várkerület, Storno ház, s a város két legszebb temploma. Szállás, vacsora.

2.nap Kismartonban (Eisenstadt) az Esterházy-kastélyt, a híres történelmi család központi rezidenciáját, barokk kastélyát tekintjük meg. A gazdagon berendezett termek és a csodálatos kastélypark meglátogatása után az óváros értékeit sétánk közben fedezhetjük fel. A környék legkisebb településére, Rusztra (Rust) érkezünk. Az itt élő gólyák kelepélésétől mindig hangos, bájos hangulatú Ruszt, a szőlő és a bor városa. Sétálunk a pár utcából álló történelmi városközpontban, ami tele van hangulatos étteremmel, helyi bort mérő borozóval. Rövid sétát teszünk a Fertő-tó partján. Pozsony, a hajdani magyar koronázóváros a Duna partján helyezkedik el. Városnézésünket a várnegyedben kezdjük. A parkból csodálatos kilátás nyílik a Dunára és a városra. Pozsony óvárosát a közelmúltban csodálatosan helyreállították, sétánkat itt folytatjuk: Szent Márton-dóm, Mihály-kapu, Óvárosháza, Főtér, Prímáspalota, színház. Hazaérkezés a késő esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

- Széchenyi mauzóleum: felnőtt: kb. 600 Ft/fő; nyugdíjas (62-70 év): kb. 700 Ft/fő

70 év felett, vagy pedagógus igazolvánnyal: díjtalan

- Kismarton kastély: felnőtt kb. 11 €/fő; kedvezményes: kb. 9 €/fő

- Pozsonyi dóm: kb. 5 €/fő

- Fertődi kastély: felnőtt kb. 2.000 Ft/fő; nyugdíjas kb. 1.000 Ft/fő

- Tűztorony: felnőtt kb. 1.300 Ft/fő; nyugdíjas kb. 1.000 Ft/fő

  • A teljeskörű betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás díja: 450 Ft/fő, mely minimum 20 főtől érvényes.

  • Egyágyas elhelyezés esetén felár fizetendő: 9.500 Ft/fő.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.