Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Siófoki advent

ADVENT SIÓFOKON

Sétával középkori várak között

 

2020. december 05. (szombat)

Részvételi díj:10.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 06:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról, útközben csatlakozás lehetséges M3-as autópályán, illetve Bp-en.

Első programként egy különleges parkba kirándulunk, a dinnyési Várparkba. A Várpark különlegessége, hogy középkori magyar várakat mutat be egyedülálló módon, mert az épületek eredeti anyagukból készültek, fából és kőből. A parkban közel 40 olyan vár között sétálhatunk, amelyek ma már nem léteznek vagy nagyon romos állapotban vannak. Megnézhetünk egy Árpád-kori település rekonstruált változatát is, valamint az ún. Szekérvárat. A világ egyetlen, anyaghűen megépített vár-makett parkja igazi kuriózum. Alkotója kétszer is bekerült a Guinness világrekorderek közé.

Továbbutazunk a „Magyar tenger”-re.

Siófokon a Kálmán Imre emlékházba látogatunk, ahol az operettszerző életével, munkásságával ismerkedünk meg. A kiállítás megtekintése alatt plusz élményt jelent a látogatók számára, hogy a szobákban elhelyezett hangszórókból a zeneszerző örökzöld melódiái, legszebb dallamai csendülnek fel.

Ellátogatunk a Sarlós Boldogasszony templomba, illetve a Makovecz tervezte különleges evangélikus templomba is (amennyiben lehetőség van rá).

Délután elvegyülhetünk a főtér adventi forgatagában. A különféle programok garantálják, hogy feledhetetlen élményekben legyen részünk, a díszes faházikókban különféle portékákat kínálnak: a karácsonyfa díszektől kezdve a kürtőskalács, forralt bor és egyéb finomságokig.

Aki a város, a Balaton, illetve az adventi vásár panorámáját a magasból szeretné megcsodálni megteheti a Víztorony kávézójában üldögélve vagy akár, ha felül a hatalmas óriáskerékbe.

Az esti fények megcsodálása után indulunk hazafelé. Hazaérkezés kb. 22:00 órakor.

A belépődíjak külön fizetendők

- Várpark: egységesen mindenkinek: 1.000 Ft/fő

- Kálmán Imre ház: felnőtt: 500 Ft/fő; diák/nyugdíjas: 250 Ft/fő

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.