Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Róma haladóknak

Ezt a programot azon utasainknak ajánljuk, akik az Örök Város kevésbé ismert, különleges templomaira kíváncsiak.

RÓMA HALADÓKNAK – SZENTEK NYOMÁBAN

7 nap/6 éjszakai szállással (6 reggeli): 149.000 Ft/fő vagy 450 €/fő

2019. június 24 - 30.

Keretprogram

1.nap Indulás a hajnali órákban Miskolcról. Útközben csatlakozás lehetséges: M3-as autópálya mentén, Bp-en, M7-es mentén, Nagykanizsán. Szlovénián keresztül utazunk Olaszországba. Délután Bolognában sétálunk. Az óvárost egyedi főtere és árkádsora teszi különlegessé. Megtekintjük a monumentális bazilikát, majd a Ferde tornyok, főtér, Neptun kút… stb. A domonkos templomban Szent Domonkos sírjánál imádkozunk, szentmisén veszünk részt. Este elfoglaljuk a szállásunkat.

2.nap Viterbóval, a „Pápák városá”-val ismerkedünk. Városnéző séta a hatalmas, falakkal körülvett óvárosban. Ellátogatunk Viterbói Szent Róza templomába, kinek teste természetes állapotban mumifikálódott, s tökéletes épségben megmaradt. Este érkezünk Rómába, szállásfoglalás. 4 éjszaka Rómában.

3.nap Szentmise a zarándokházban. A napunkat a Vatikánban töltjük. Délelőtt részt veszünk a pápai audiencián (amennyiben a Szentatya Rómába tartózkodik). Ebédszünet, szabadidő után délután a Vatikáni Múzeumot tekintjük meg. A vatikáni képtár, a különböző művészeti gyűjtemények, a Sixtus-kápolna s egyéb látnivalók feledhetetlenné teszik a Vatikánban eltöltött időnket.

4.nap Ellátogatunk a Szent Kallixtus katakombába, mely Róma katakombái közül az egyik legnagyobb. A többszintes katakomba az őskeresztények imádkozási, temetkezési helye volt. A falakat keresztény jelképekkel ellátott freskók díszítik. Láthatjuk többek között Szent Cecília sírját. A Quo Vadis templom következik, mely a hagyomány szerint arra a helyre épült, ahol a menekülő Péter apostol Jézussal találkozott. Délután a Lateráni bazilika megtekintése után a Jeruzsálemi Szent kereszt bazilikában tiszteletünket fejezzük ki Jézus szenvedésével, keresztre feszítésével kapcsolatos ereklyék előtt. Szentmise. Este szabad program vagy aki velünk tart, a Spanyol Lépcső, Trevi kút környékén sétálunk, s ízelítőt kaphatunk a római estéből.

5.nap A Trastevere ősi városrész szerepel programunkban. Hangulatos, szűk sikátoraival, ősi házaival, épületeivel a város egyik legizgalmasabb része. Róma egyik legrégebbi, 3. században épült Mária temploma pedig egy igazi építészeti csoda. A Tiberis szigeten található Szent Bertalan templomban az apostol ereklyéinél imádkozunk. Délután a Szent Ágoston bazilikában Szent Mónika sírjához zarándokolunk, a bazilikában gyönyörű freskók jelenítik meg Mónika, illetve Ágoston életének eseményeit. A lenyűgöző szépségű Szent András bazilikában a monumentális oltárkép a szent keresztre feszítését ábrázolja. Az ún. Új Templomban imádkozunk a csodás Mária kép előtt, valamint Néri Szent Fülöp sírjánál tesszük tiszteletünket, szentmisén veszünk részt.

6.nap A Bilincses Szent Péter templomban Michelangelo Mózes szobrát láthatjuk, valamint Péter apostol rabláncait, melyeket jeruzsálemi és római fogságában viselt. A közeli Mária templomban „A szent koldus”, Labre Szent Benedek sírjánál imádkozunk. Ellátogatunk Szent Ilona sírjához az Ég oltára templomban, ahol a Bambino Jésus szobrát is láthatjuk. A kora délutáni órákban indulunk a szálláshelyünkre, mely újra Bologna közelében lesz.

7.nap Utazás hazáig, útközben megállunk Trojánében, ahol megkóstolhatjuk a méltán híres, nagyméretű fánkot. Érkezés a késő esti órákban.

 

Egyéb információk

  • Belépődíjak: kb. 65 €/fő (Vatikáni Múzeum, 4 napos római közlekedési bérlet, katakomba belépő)

  • Figyelem! Rómában a programok sorrendje változhat, ennek jogát fenntartjuk!

  • Rómában napközben, illetve szabadidőben lehetőség van ebédelni, vacsorázni, étkezni! Egy menü ára: kb. 10-15 €/fő.

  • A teljeskörű (betegség-, baleset és poggyász) biztosítás díja: 3.150 Ft/fő, mely minimium 20 főtől érvényes.

  • Az elhelyezés ***szállodában, 2/3 ágyas, zuhanyzós, WC-s szobákban történik, Rómában nővéreknél, zarándokházban***, 2/3 ágyas, zuhanyzós, WC-s szobákban.

  • Egyágyas elhelyezés esetén felár fizetendő: 40.000 Ft/fő.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.