Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Röjtökmuzsaj - Sopron

RÖJTÖKMUZSAJ

SOPRON, „A HŰSÉG VÁROSA”

2019. május 04. (szombat)

Részvételi díj: 12.500 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05:30 órakor, útközben csatlakozás lehetséges (M3-as autópálya mentén, Budapesten, M1-es mentén).

A Sopron közelében található Röjtökmuzsaj szépen faragott Mária szobra kezdetektől fogva nagy tiszteletnek örvendett nemcsak a falu, hanem az egész környék lakói részéről. A legenda szerint 1529-ben a Bécs alól visszavonuló törökök egyik parancsnoka magával vitte a szobrot. Útközben súlyosan megbetegedett, már-már halálán volt, amikor az egyik magyar fogoly azt tanácsolta neki, hogy küldje vissza a szobrot és akkor meggyógyul. A basa (az intésre hallgatva) megbízta a foglyot, hogy vigye vissza a Mária szobrot. Amikor a szobor elkerült tőle, a basa meggyógyult. A kegyhelyen felelevenítjük a hely történetét, ahol számos imameghallgatás történt. Szentmisén veszünk részt.

Sopronba utazunk Magyarország műemlékekben egyik leggazdagabb vidéki településére. Kristálytiszta levegőjének köszönhetően Sopron jegyzett klimatikus gyógyüdülőhely. Jelképét, a város több pontjáról is jól látható Tűztornyot nézzük meg először. Barokk hagymakupolája a kétfejű sassal 58 méter magasra emelkedik, így a
körerkélyéről páratlan kilátás nyílik Sopron belvárosára és az azt körülvevő Lővérekre. A Fő tér felőli részen építették az 1921-es népszavazás emlékére a Hűségkaput. Sétánk keretében megtekintjük a főteret, a várfal sétányt, a várkerületet és a Storno házat is. Ellátogatunk a domonkosok hatalmas, barokk templomába, majd az ún. Kecske-templomba, mely a kora gótikus építészet igazi remekműve, gyönyörű csarnoktemplom.

Szabadidő után indulunk haza, érkezés a késő esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

  • Tűztorony: felnőtt: 1.150 Ft/fő; diák, nyugdíjas: 580 Ft/fő

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.