Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Rimaszombat - Fülek - Losonc

RIMASZOMBAT - FÜLEK - LOSONC

2020-ban már nem indítjuk!

Keretprogram

Indulás Miskolcról 07:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról. Útközben csatlakozás lehetséges a 26-s számú főút mentén Kazincbarcika felé.

A Rima folyó partján fekvő Rimaszombat történelmi belvárosában sétálunk. Rendszeresen tartottak szombatonként hetivásárokat, ez vezettet oda, hogy a települést Szombat néven kezdték emlegetni.

A város szép főtérrel rendelkezik, melynek domináns épülete a Keresztelő Szent János-templom. Az egykori tüzérségi laktanyában székel a Gömöri kishonti múzeum, amelynek értékes gyűjteményei bemutatják a régió természeti adottságait, történelmét, régészetét és művészetét. Legérdekesebb kiállítási tárgyai közé egy női test mumifikált testi maradványai is tartoznak. A női múmia egyike annak az öt múmiának, amelyek jelenleg Szlovákia területén találhatóak.

A szlovák-magyar határvidéken fekvő Fülek szembetűnő látványossága a 13. század tatárjárását is átvészelő Fülek vára. A város közepén emelkedő bazaltkúpon áll, a vártoronyban kialakított múzeum elénk tárja a vár és a város gazdag múltját.

Losonc óvárosában sétálunk. A város igazán kellemes sétát ígér: római katolikus templom, református templom, Petőfi emléktábla, és természetesen a vonzó üzleteiről nevezetes „Arany utcácska”.

Programunk végén indulunk hazafelé, érkezés az esti órákban.

 

A belépődíjak külön fizetendők

 

Füleki vár: felnőtt: kb.: 3 €/fő; nyugdíjas: kb.: 2 €/fő

 

Gömöri kishonti múzeum: kb.: 3 €/fő

 

Csoportos utasbiztosítás: 460 Ft/fő (21 fő felett)

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.