Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Pozsony, a hajdani koronázóváros

POZSONY, A HAJDANI KORONÁZÓVÁROS

2020-ban már nem indítjuk!

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról. Útközben csatlakozás lehetséges: M3-as autópálya mentén, Bp-en, M1-es autópálya mentén.

Pozsony, a hajdani magyar koronázóváros a Duna partján helyezkedik el. Először a várnegyedben sétálunk, melynek központi épületében ma a Szlovák Nemzeti Múzeum található. A kertben Szent Erzsébet szobrát pillantjuk meg, a parkból varázslatos panoráma nyílik a Dunára, a városra, s láthatjuk az Új Duna-hidat is.

A városban barangolva mindenfelé magyar emlékekkel találkozunk. Pozsony óvárosát nemrégiben csodálatosan helyreállították: Szent Márton-dóm, mely 1563 – 1830 között királykoronázások színhelye volt, majd a Mihály-kapu (középkori erődfal maradványa), Óvárosháza, főtér, Prímáspalota, színház.

Szabadidő keretében lenyűgöző környezetben hajókázhatunk a Dunán vagy akár kipróbálhatjuk valamelyik tipikus szlovák helyi étterem kínálatát.

Programunk végén délután hazaindulunk, érkezés a késő esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

Szent Márton-dóm: kb. 5 €/fő

Hajókázás: kb. 8 €/fő

Csoportos utasbiztosítás: 460 Ft/fő (21 fő felett)

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.