Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Pécsi advent

PÉCSI ADVENT

2020. december 13. (vasárnap)

Részvételi díj: 12.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról, útközben csatlakozás lehetséges: M3-as autópályán, Budapesten.

Pécs hallatán számtalan dolog jut eszünkbe: a Zsolnay kerámiáktól kezdve Európa kultúrális fővárosa címen át a török időkig sok-sok minden. A gazdag történelemmel rendelkező város utcáin sétálva feltárul előttünk a múlt.

Advent idején a székesegyház környéke, a Széchényi tér, illetve az utcák és kis terek is ünnepi fényben várják a városba látogató turistákat.

Megtekintjük a székesegyházat, majd tiszteletünket tesszük az Ókeresztény sírkamráknál, mely az UNESCO Világörökség része. A 4. századból fennmaradt nekropolisz igazi csodákat rejt. A Zsolnay Múzeumban láthatjuk a Zsolnay-porcelán fejlődését, s megcsodáljuk a legszebb, legjellegzetesebb darabokat.

Ellátogatunk Gázi Kászim pasa dzsámijához, mely az iszlám építészet legmonumentálisabb alkotása, napjainkban katolikus templom.

Programunk után szabad program az adventi vásárokban.

A Széchényi tér a város idegenforgalmi központja, adventkor igazi ékszerdobozzá válik. Mikulás-ház, épületvetítések, kóruszenei előadók koncertje, kézműves házikók, forralt bor – és mézeskalácsosok teszik változatossá a téli kínálatot.

Késő délután indulunk hazafelé, érkezés kb. 23:00 órakor.

 

A belépődíjak külön fizetendők

- székesegyház

felnőtt: kb. 1.800 Ft/fő; diák/nyugdíjas: kb. 900 Ft/fő

- Gázi Kászim Pasa dzsámija

felnőtt: kb. 1.800 Ft/fő; diák/nyugdíjas: kb. 900 Ft/fő

- Ókeresztény sírkamrák

felnőtt: kb. 1.900 Ft/fő; diák/nyugdíjas: kb. 1.100 Ft/fő

- Zsolnay Múzeum: egységesen: kb. 1.700 Ft/fő

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.