Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Pécs, a kultúra fővárosa

PÉCS, A KULTÚRA VÁROSA

2020-ban már nem indítjuk!

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról. Útközben csatlakozás lehetséges: M3-as autópálya mentén, Bp-en, M6-s mentén.

Pécs hallatán számtalan dolog jut eszünkbe: a Zsolnay kerámiáktól kezdve Európa kultúrális fővárosa címen át a török időkig sok sok minden.

A gazdag történelemmel rendelkező város utcáin sétálva feltárul előttünk a múlt. 

Megtekintjük a székesegyházat, majd ellátogatunk Gázi Kászim pasa dzsámijához, mely az iszlám építészet legmonumentálisabb alkotása, napjainkban katolikus templom. A Széchényi tér egyéb jellegzetességeivel is megismerkedünk, mely a város idegenforgalmi központja.

Szabadidő után a Zsolnay Múzeumban láthatjuk a Zsolnay-porcelán fejlődését, s megcsodáljuk a legszebb, legjellegzetesebb darabokat.

Tiszteletünket tesszük az Ókeresztény sírkamráknál, mely az UNESCO Világörökség része. A 4. századból fennmaradt nekropolisz igazi csodákat rejt.

Késő délután indulunk hazafelé, érkezés a késő esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

- székesegyház: felnőtt: kb. 1.800 Ft/fő; diák/nyugdíjas: kb. 900 Ft/fő

- Gázi Kászim Pasa dzsámija: felnőtt: kb. 1.800 Ft/fő; diák/nyugdíjas: 900 Ft/fő

- Ókeresztény sírkamrák: felnőtt: kb. 1.900 Ft/fő; diák/nyugdíjas: kb. 1.100 Ft/fő

- Zsolnay Múzeum: egységesen: kb. 1.700 Ft/fő

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.