Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Pápa - Celldömölk

KASTÉLYNÉZŐBEN PÁPÁN

KEGYTEMPLOM CELLDÖMÖLKÖN

2020-ban már nem indítjuk!

Keretprogram

Indulás 05:00 órakor Miskolcról a Búza téri OMV benzinkútról. Útközben csatlakozás lehetséges: M3-as autópálya mentén és Bp-en.

Először az ország egyik legszebb barokk templomába, a celldömölki kegytemplomba látogatunk, mely a máriacelli kegytemplom mintájára épült. Kegyképe pedig a máriacelli kegyszobor másolata. A kegyhelyen számtalan imameghallgatás történt, melyekről a sok fogadalmi ajándék, hálatábla tanúskodik. Megtekintjük a kincstárat.

Magyarország egyik legszebb barokk kisvárosába, Pápára érkezve a település történetével és látnivalóival ismerkedünk. Pápa az Esterházy család birtokközpontjaként az 1700-as években élte fénykorát. Megcsodáljuk az ebben az időszakban épült Fő teret, lakóházakat, kis utcákat és a Szent István vértanú tiszteletére szentelt templomot (Nagytemplom), valamint a református ótemplomot és múzeumát.

Következik egy izgalmas kastélytúra az Esterházy-kastélyban. Korhű ruhákba öltözött személyzet vezet végig a termeken, majd zenés-táncos produkció segítségével bepillantást nyerünk a korabeli arisztokrata világ életébe. A látvány, a muzsika, a korhű öltözet a korabeli világba repít bennünket! Parkja, mely az egykori vár alapjainak felhasználásával épült fel. Az épület egyik szárnyában kastély- és tájmúzeum, a másikban – az egykori kastélykápolna helyén - könyvtár működik. Patinás kávézójában finom süteményeket, ill. frissítő italokat fogyaszthatunk.

Szabadidő során meglátogatható a Kékfestő Múzeum, mely elsősorban a Kluge-féle kékfestő üzem emlékeit őrzi, de más, kékfestéssel kapcsolatos egyéb emlékeket is kiállít.

Hazaérkezés az esti órákban.

 

A belépődíjak külön fizetendők

Eszterházy-kastély: felnőtt: kb.: 2.100 Ft/fő; diák, nyugdíjas: kb.: 1.200 Ft/fő

Kékfestő Múzeum: felnőtt: kb.: 1.200 Ft/fő; diák, nyugdíjas: kb.: 600 Ft/fő

Pápa 2 templom + múzeum: kb. 600 Ft/fő

Kegytemplom kincstár: kb. 400 Ft/fő

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.