Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Pápa - Bakonybél

PÁPA - BAKONYBÉL

2019. június 08. (szombat)

2019. október 05. (szombat)

Részvételi díj: 10.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról.

Magyarország egyik legszebb barokk kisvárosába, Pápára érkezve a település történetével és látnivalóival ismerkedünk. Pápa az Esterházy család birtokközpontjaként az 1700-as években élte fénykorát. Megcsodáljuk az ebben az időszakban épült Fő teret, lakóházakat, kis utcákat és az impozáns méretű, egyhajós katolikus nagytemplomot, a város egyik meghatározó építészeti emlékét.

Megtekintjük az Esterházy-kastélyt és parkját, mely az egykori vár alapjainak felhasználásával épült fel. Az épület egyik szárnyában kastély- és tájmúzeum, a másikban – az egykori kastélykápolna helyén - könyvtár működik.

Szabadidő során meglátogatható a Kékfestő Múzeum, mely elsősorban a Kluge-féle kékfestő üzem emlékeit őrzi, de más, kékfestéssel kapcsolatos egyéb emlékeket is kiállít.

Következő állomásunk Bakonybél, ahol a Szent Mauríciusz Plébániatemplomhoz, valamint a Bencés apátsághoz és kolostorhoz látogatunk el. Utóbbi Szent István egyházalapító tevékenységének jelentős emléke. Az apátság közelében állt az a Szűz Mária-kápolna, mely a hagyomány szerint Szent Günter és Szent Gellért remeteségének helye volt. Az Árpád-kori kolostor helyére 1759-1782 között épült barokk templom és kolostor. A templom belsőterét a híres barokk festő Dorffmaister István képei díszítik.

Érkezés Miskolcra az esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

 

- Eszterházy-kastély:

felnőtt: kb.: 2.100 Ft/fő

diák, nyugdíjas: kb.: 1.200 Ft/fő

 

- Kékfestő Múzeum:

felnőtt: kb.: 1.200 Ft/fő

diák, nyugdíjas: kb.: 600 Ft/fő

 

- Bencés apátság:

felnőtt: kb.: 900 Ft/fő

diák, nyugdíjas: kb.: 700 Ft/fő

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.