Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Pálosszentkút - Kalocsa

PÁLOSSZENTKÚT, AZ ALFÖLD KEGYHELYE

VÁROSNÉZÉS KALOCSÁN

2019. augusztus 31. (szombat)

Részvételi díj: 10.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05:00 órakor, útközben csatlakozás lehetséges (M3-as autópálya mentén, Budapesten).

Az évszázadok óta ismert, az Alföld egyik legjelentősebb Mária-kegyhelyére, Pálosszentkútra utazunk.

A legenda szerint 1791-et írtak, amikor egy pásztor, nyáját az éjjeli órán is legeltetvén egy ismeretlen forrásra bukkant, melynek vizében a nagy fénnyel tündöklő Szűz Mária alakját pillantotta meg. A hír gyorsan terjedt a környéken és sokan jöttek a forráskúthoz a csodát látni, vizéből pedig betegeiknek vittek haza. A hagyomány az eseményt azzal magyarázta, hogy annak idején a falu papja a betörő török csapatok elől a templom előtti forráskútba rejtette az Oltáriszentséget, nehogy a törökök megszentségtelenítsék.

A pusztai búcsújáró hely nem építészeti emlékeivel, művészeti értékeivel tűnik ki, hanem éppen sajátos természeti környezetével. A lakott településtől, Petőfiszállás falutól távoli kegyhelyet messze kint a kiskun pusztában alig egy-két tanya övezi. 

Megismerkedünk a kegyhely történetével, szentmisén veszünk részt.

Folytatjuk utunkat Kalocsára, ahol elsőként a közelmúltban gyönyörűen felújított Nagyboldogasszony főszékesegyházba látogatunk, majd az Érseki Palota gyönyörű épületegyüttesét, illetve annak kiállításait tekintjük meg.

A kiállításban az érsekség 1000 éves, Szent István korától átívelően egészen napjainkig tartó időszakát mutatja be. A gazdag egyháztörténeti gyűjtemény liturgikus tárgyai, textíliák, ötvöstárgyak mellett a gyönyörű könyvtárteremben mintegy húszezer kötetet számláló könyvritkaságokat látunk.

Programunk végén indulunk hazafelé, érkezés az esti órákban.

 

A belépődíjak külön fizetendők

  • Kalocsa Astriceum (székesegyház, érseki könyvtár, érseki múzeum):

    felnőtt: kb. 2.500 Ft/fő; diák/nyugdíjas: kb. 1.800 Ft/fő

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.