Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Országunk déli részein

ORSZÁGUNK DÉLI RÉSZEIN
FÜRDŐZÉSI LEHETŐSÉGGEL

Makó – Hódmezővásárhely – Orosháza - Gyula

2019. április 30 - május 01. (kedd-szerda)

2 nap/1 éjszakai szállással (1 reggelivel): 24.000 Ft/fő

Keretprogram

1.nap Indulás Miskolcról 05:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról. Útközben csatlakozási lehetőségek M3-as autópálya mentén, Bp-en, M5-ös mentén. A „hagyma fővárosába”, Makóra utazunk, ahol a történelmi városközpont nevezetességeivel ismerkedünk: Hagymatikum Gyógyfürdő épülete, a Makovecz Imre által tervezett Hagymaház, Hősi emlékmű. Megtekintjük a Széchenyi téret, melynek épületein az eklektikus, a neobarokk és a romantikus stílus is megjelenik.

Hódmezővásárhelyi városnézésünk során megtekintjük többek között a Kossuth teret és környékét, a városháza előtti első világháborús emlékművet, a Fekete Sas Rendezvényházat, az árvédelmi falat és a szecessziós stílusú kaszinó épületét, majd Orosházán sétálunk. A szállás elfoglalása Gyulán.

2.nap A váráról és termálfürdőjéről híres Gyulán időzünk. A máig épen fennmaradt vármúzeumot tekintjük meg, melynek kápolnájában mai napig keresztelnek és esketnek, lovagtermében pedig fogadásokat rendeznek. Kilátójából lélegzetelállító panoráma tárul elénk. Erkel Ferenc is a városban született, erre emlékezet az Erkel Ferenc Emlékház. A várközeli park egy árnyas fája alatt komponálta a Himnuszt. Az Almásy-kastélyban bepillantást nyerhetünk az kastélyban egykor lakott főurak életének színes világába és az őket szolgálók hétköznapjaiba. A vidéki, kisvárosi nyugalommal övezett, kastélyt körülölelő csodálatos parkban platánok, tölgyfák és berkenyék között sétálhatunk. Délután pihentető fürdőzési lehetőség a méltán híres gyógyfürdőben. Hazaindulás, érkezés Miskolcra a késő esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

Gyulai vár: felnőtt: kb. 3.600 Ft/fő diák, nyugdíjas: kb. 1.800 Ft/fő

Fürdő: felnőtt: kb. 2.400 Ft/fő diák, nyugdíjas: kb. 2.000 Ft/fő

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.