Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Olaszország - Sperlonga

Sperlonga

Sperlonga Olaszország egyik legszebb üdülőhelye. A tenger fölött 55 méter magasan elterülő, 3700 lakosú Sperlonga hosszú homokstrandjai azon kevesek közé tartoznak Róma és Nápoly között, amelyeket elkerültek a modern civilizációval járó környezeti ártalmak. Klímája a világ legnépszerűbb tengerpartjainak klímájával vetekszik.

Hányattatott sorsa ellenére a város a mai napig őrzi kalandos történelmének romantikus nyomait. Már a római időket megelőzően is lakott területnek számított. Közelében valamikor egy görög település, Amycale volt. Sperlonga neve latin eredetű és a környéken található megannyi barlangra utal. A római császárság idejében Tiberius császár építtetett magának egy villát a tengerbe nyúló öböl barlangjának felhasználásával. Korának legkiválóbb építészeit bízta meg a villa belsejének kialakításával.

2019. ÉVI PARTNERAJÁNLATUNK FELTÖLTÉS ALATT!

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.