Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Nyugat-Szlovákia

NYUGAT-SZLOVÁKIA

2019. április 27 - 29. (szombat-hétfő)

2019. augusztus 18 - 20. (vasárnap-kedd)

3 nap/2 éjszakai szállással (2 reggeli): 34.000 Ft/fő

Keretprogram

1.nap Indulás Miskolcról 05:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról, útközben csatlakozás lehetséges M3-as autópálya mentén, Bp-en. Ógyallára, Feszty Árpád szülőfalujába utazunk, megtekintjük a szülőházát, majd a gútai vízimalmot. A hajómalom a község mellett folyó Kis-Duna egyik holtágának vizén tekinthető meg, eredeti természeti környezetében, a népi építészet remek példájaként. Deáki 1228-ban épített kéttornyú román stílusú temploma Szlovákia legrégibb műemléke. Az itteni bencések használták a Pray-kódexként ismert 13. századi latin szertartáskönyvet, melyben a Halotti beszéd is olvasható. Következő állomásunk Nyitra, ahol a várnegyed, a székesegyház, Szent István és Szent László szobrok, Vazul-torony, városháza, Vak Bottyán háza, és a Konstantin egyetem megtekintése szerepel programunkban. A szállás elfoglalása Nyitra környékén.

2.nap Városnézés Nagyszombaton: Városfal, Szűz Mária mennybemenetelének temploma, Érseki palota. Az esztergomi érsekséget is Nagyszombat területére mentették át a szabadságharc idején. Meglátogatjuk a Szent Miklós püspöki székesegyházat, mely 3-hajós gótikus bazilika, 2-tornyos homlokzattal, barokk oldalkápolnákkal. Legrégibb oltára kora barokk, 1659-ből származik. Két gyönyörű kastélyt keresünk fel, Lednicében és Valticében, Dél-Morvaországban. Csodálatos angolparkjával a Liechtenstein grófok palotája, a Lednicei kastély az UNESCO világörökség része. A valticei kastély az ország egyik legnagyszerűbb barokk épületegyüttese. Csák Máté székhelyéhez, a trencséni várhoz kirándulunk, amely a Vág mentének egyik legnagyszerűbb látnivalója. Esti séta, majd szállás Zsolnán.

3.nap Árva várát tekintjük meg, mely a középkorban fontos szerepet játszott Magyarország északi határa és a Lengyelország felé vezető kereskedelmi út védelmében. Árva várát a Thurzók reneszánsz sasfészkeként emlegetik. A történelmi Magyarország határán, az Árva folyó melletti sziklabércen 112 méter magasságban várja a látogatókat. Legendákat és magyar emlékeket elevenítünk fel a várbeli sétánk során. A megszűnt falu, Slanica egykori területének nagy részén ma az Árvai víztározó vize hullámzik. Megmaradt temploma szigetként emelkedik ki a víztározóból, ide csónakázunk el. Slanica el nem árasztott déli részén ma üdülőtelep található. Továbbutazunk Szentkeresztre, mely az egyik közeli faluból áthelyezett és újrafelépített fatemplomáról híres. Hazautazás, érkezés Miskolcra a késő esti órákban. 

A belépődíjak külön fizetendők: kb. 30 €/fő

A teljeskörű betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás díja: 1.350 Ft/fő, mely minimum 20 főtől érvényes.

Egyágyas elhelyezés esetén felár fizetendő: 15.000 Ft/fő.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.