Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Nógrádi barangolások

BARANGOLÁSOK NÓGRÁDBAN

ÚJ PROGRAM!

Ősmaradványok, tanösvények, várak, palóc kultúra

2020-ban már nem indítjuk!

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05:30 órakor a Búza téri OMV benzinkútról. Útközben csatlakozás lehetséges az M3-as autópálya mentén.

Nógrád megyei barangolásunkat Balassagyarmaton, Nógrád vármegye egykori székhelyén kezdjük, ahol megtekintjük a város nevezetes épületeit: a volt Megyeházát, a Városházát, Igazságügyi Palotát. Ellátogatunk a Palóc Múzeumba, mely a megye teljes paraszti kultúráját tárja elénk, illetve Madách, Mikszáth relikviákat is láthatunk. A nemrég megnyílt Civitas Fortissima Múzeum következik, mely az 1919-es balassagyarmati felkelést mutatja be; azt a harcot, melyet a magyar katonák és a városi polgárok vívtak a várost elfoglaló csehszlovák erők ellen.

Utunkat a Felvidéken folytatjuk, ahol a Balassa család egykori fészkét, Kékkő várát látogatjuk meg. A várromból és barokk kastélyból álló épületegyüttesben található változatos kiállítást nézzük meg. 

Ipolytarnócra utazunk, ahol vezetett séta keretében végigmegyünk a világhírű földtani tanösvényen. Cápafogakkal hintett tengerparti föveny, szubtrópusi erdő hatalmas, megkövesedett fái, egzotikus növénylenyomatok, ősvilági szörnyek lábnyomai, a területet elpusztító vulkáni tufa áradatában megkövesedett maradványok 20 millió éves emlékhelye, mindez egy rendkívül színvonalas XXI. századi látogatóközpontban. Részben itt lettek kiállítva a bükkábrányi ősciprusok, de van itt interaktív földtörténeti kiállítás és a vállalkozó kedvűek külön jeggyel átkelhetnek a Lombkorona sétányon is.

Kora este indulás hazafelé, érkezés a késő esti órákban.

 

A belépődíjak külön fizetendők

  • Kékkő vára: felnőtt: 6 €/fő; nyugdíjas: 3 €/fő

  • Civitas Fortissima Múzeum: 700 Ft/fő egységesen

  • Palóc Múzeum: felnőtt: 1.000 Ft/fő; nyugdíjas: 600 Ft/fő; 70 fölött: 200 Ft

  • Séta + Geológiai tanösvény: 2.600 Ft/fő Lombkorona sétány: 500 Ft/fő

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.