Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Nagyvárad

SZENT LÁSZLÓ NYOMÁBAN NAGYVÁRADON

Boldog Bogdánnfy Szilárd emléke

2019. július 20. (szombat)

Részvételi díj: 5.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 06:00 órakor, határátlépés Ártándnál.

Nagyvárad a Sebes-Körös partján épült ki, a korábbi Bihar vármegye központja, megyei jogú város a Partiumban.

Először a székesegyházba látogatunk, melyben a gazdag kincstárat is megnézzük, illetve tiszteletünket tesszük Szent László király ereklyéje előtt. Felidézzük Boldog Bogdánffy Szilárd nagyváradi püspök alakját, életszentségét, majd szentmisén veszünk részt.

Nagyvárad pompásan helyreállított óvárosában szabadidő, ebéd, fagylaltozás...stb.

Folytatódik a programunk. Az óvárosban ódon, patinás épületeket láthatunk, mint pl. a városháza, színház, illetve az óváros palotái, melyek még felújításra várnak. Utunk során megtekintjük az Állami Színház, az Apolló palota, az Igazságügyi és Pénzügyi paloták épületeit, a Szent László templomot.

A felújított nagyváradi vár Közép-Európa egyik legjobban megőrzött, ötszögű sarokbástyákkal körülvett, olasz reneszánsz stílusban épített vára. A megújított épületekben különböző kiállítások kaptak helyet. Séta, fotószünet a várudvaron.

Szabadidő után utazás hazáig, érkezés a késő esti órákban.

 

A belépődíjak külön fizetendők

  • Vár: kb. 10 RON

  • Kincstár: kb. 7 RON

  • A teljeskörű betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás díja: 450 Ft/fő.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.