Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Nagykároly és Szatmárnémeti

ÚJ!

NAGYKÁROLY ÉS SZATMÁRNÉMETI

2019. április 27. (szombat)

Részvételi díj: 5.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 06.00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról.

Első megállóhelyünk Nagykároly, ahol a Károlyi-kastélyba látogatunk. A kastély egy részét csodálatosan felújították, benne kiállítótermek, múzeum, könyvtár stb. található.

A Szamos-parti városba, Szatmárnémetibe érkezünk. Megtekintjük a barokk stílusban épült római katolikus székesegyházat, melyben a szatmárnémeti püspökök nyugszanak, tiszteletünket tesszük Boldog Scheffler János szatmári püspök sírjánál, megtekintjük személyes tárgyait, emlékeit. A vértanúságot szenvedett püspök atya az embertelen körülmények között végig megtartotta hitét. Tiszteletünket fejezzük ki a Gyöngyösön született Hám János szatmári püspök sírja előtt is. Szabadidő, kávé- ebdészünet.

Belvárosi sétánk során láthatjuk a volt Pannónia szállót, a Vécsey palotát, a református „Láncos Templomot” és a Tűzoltótornyot, illetve a Hildegárd templomot és a hozzá tartozó kolostort. A Zárdatemplom és a körülötte elhelyezkedő zárdaépületet is megnézzük. A püspöki palota 1851 óta szolgál a püspökök rezidenciájaként. Az épületegyüttes klasszicista stílusú, magában foglalja az egykori Püspöki Levéltár és az egykori Papnevelő Intézet szárnyait is. A színház a környék egyik legpatinásabb, máig működő színháza.

Programunk végén indulás hazafelé, érkezés az esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

Kb. 30 RON/fő

Csoportos utasbiztosítás: 450 Ft/fő (21 főtől)

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.