Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

Nagykároly és Szatmárnémeti

NAGYKÁROLY ÉS SZATMÁRNÉMETI

2020-ban már nem indítjuk!

Keretprogram

Indulás Miskolcról 06:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról.

Első megállóhelyünk Nagykároly, ahol a Károlyi-kastélyba látogatunk. A kastély egy részét csodálatosan felújították, benne kiállítótermek, múzeum, könyvtár stb. található.

A Szamos-parti városba, Szatmárnémetibe érkezünk. Megtekintjük a barokk stílusban épült római katolikus székesegyházat, melyben a szatmárnémeti püspökök nyugszanak, tiszteletünket tesszük Boldog Scheffler János szatmári püspök sírjánál, megtekintjük személyes tárgyait, emlékeit. A vértanúságot szenvedett püspök atya az embertelen körülmények között végig megtartotta hitét. Tiszteletünket fejezzük ki a Gyöngyösön született Hám János szatmári püspök sírja előtt is. Szabadidő, kávé- ebdészünet.

Belvárosi sétánk során láthatjuk a volt Pannónia szállót, a Vécsey palotát, a református „Láncos Templomot” és a Tűzoltótornyot, illetve a Hildegárd templomot és a hozzá tartozó kolostort. A Zárdatemplom és a körülötte elhelyezkedő zárdaépületet is megnézzük. A püspöki palota 1851 óta szolgál a püspökök rezidenciájaként. Az épületegyüttes klasszicista stílusú, magában foglalja az egykori Püspöki Levéltár és az egykori Papnevelő Intézet szárnyait is. A színház a környék egyik legpatinásabb, máig működő színháza.

Programunk végén indulás hazafelé, érkezés az esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

Kb. 30 RON/fő

Utasbiztosítás: 460 Ft/fő

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.