Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Mindszenty József bíboros nyomában ÚJ!

"Devictus vincit." ("Legyőzetve győz.")

ZARÁNDOKLAT

MINDSZENTY JÓZSEF BÍBOROS NYOMÁBAN

2 nap/1 éjszakai szállással (1 reggeli, 1 vacsora): 33.000 Ft/fő

2019. augusztus 30 - 31.

Keretprogram

1.nap Indulás Miskolcról a hajnali órákban, útközben csatlakozás lehetséges: M3-as autópálya mentén, Bp-en. Elsőként a bíboros szülőfalujába, Csehmindszentre utazunk. Felkeressük a szülőházát, megtekintjük a gazdagon berendezett múzeumot, melynek segítségével kirajzolódik előttünk a bíboros élete, megpróbáltatásai. A Mindszentek templomában szentmisén veszünk részt, majd keresztutat végzünk. Zalaegerszeg következik, ahol 1917-től a főgimnázium hittanára volt. Ellátogatunk a Mária Magdolna templomba, ahol Mindszenty plébánosként szolgált. A Jézus Szíve templom következik amelyet a bíboros építtetett. Természetesen a belváros látnivalóit sem hagyjuk ki: Földönjáró toronyóra, Hevesi Sándor Színház, Dísz tér stb. Szállás, vacsora Szombathelyen.

2.nap Reggeli után Szombathelyen eredünk Mindszenty nyomába. Itt a Premontrei gimnáziumban tanult, kispapként a szemináriumban nevelkedett, majd a székesegyházban szentelték pappá. Veszprémbe utazunk, a "Királynék városá"-ba, ahol Mindszenty veszprémi püspökként szolgált 1944-től. Megtekintjük a Szent Mihály-székesegyházat, az Érseki Palotát, a Gizella-kápolnát, és a Szent György-kápolnát. Zarándoklatunk végén az esztergomi bazilikában Mindszenty József bíboros hercegprímás sírjánál mutunk be szentmisét. Hazérkezés az esti órákban.

  • Belépődíjak: Veszprém kombinált jegy (Érseki palota, Gizella- és Szent György kápolna: felnőtt: kb. 2.900 Ft/fő, diák/nyugdíjas: kb. 1.500 Ft/fő).

  • Az elhelyezés szállodában***, 2/3 ágyas, zhanyzós, WC-s szobákban történik.

  • Egyágyas elhelyezés esetén felár fizetendő: 3.200 Ft/fő

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.