Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Kiskörút a Mátrában

KISKÖRÚT A MÁTRÁBAN

2019. március 30. (szombat)

Részvételi díj: 4.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 06.00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról. Első programunk a kápolnai csata emlékművének megtekintése, majd az 1996-ban felavatott Recski Nemzeti Emlékparkba látogatunk. A park a kényszermunkatábor volt rabjainak állít emléket.

Magyarország legmagasabb pontjára, a Kékestetőre folytatjuk utunkat. A Mátrában 1014 méter magasan található tv-torony kilátóként látogatható. Mátraházára tartunk, ahol kisvasútra szállunk, így jutunk el Gyöngyösre, a Mátra kapujába. A Mátra Múzeum anyagai együttesen az Orczy kastély gyűjteményével a várossal és a Mátra vidékkel kapcsolatos emlékeket, dokumentumokat őrzi. Különleges ásványok, kövületek, mamutcsontváz, vadászati tárgyak stb. között barangolunk. Városnézés keretében többek között láthatjuk a Szent Bertalan és a ferences templomot, amelynek falai közül bontották ki a Madonna szobrot.

Késő délután indulunk hazafelé, érkezés az esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

- Recski Nemzeti Emlékpark: kb.: 500 Ft/fő

- Kékestető kilátó: kb.: 600 Ft/fő

- Mátra Múzeum: felnőtt kb.: 1.500 Ft/fő

diák/nyugdíjas kb.: 750 Ft/fő

- Kisvasút: felnőtt, nyugdíjas egyirányú kb. 600 Ft/fő

diák kb. 400 Ft/fő

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.