Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Márton nap a Muravidéken

MÁRTON NAP A MURAVIDÉKEN

LENDVA ÉS DOBRONAK

2019. évi ajánlatunk szervezés alatt

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról.

A szlovéniai Muravidék régióban fekvő Lendvára érkezünk. A terület az első világháború végéig Magyarország része volt, ma pedig négyezer magyar lakosával a szlovéniai magyarság központja.

Megtekintjük a település főbb látnivalóit: a kilátót, ahonnan a szlovén táj mellett Magyarországra, Ausztriára és Horvátországra is rálátás nyílik, a Szent Katalin templomot, a Szentháromság kápolnát, a színház épületét és Árpádházi Szent István szobrát, amelytől a várhoz indul gyalogút. A várban múzeum üzemel lapidáriummal, néprajzi és történelmi kiállítással. Az épületben a lendvai ernyőgyártás történetével is megismerkedhetnek az érdeklődők.

A kirándulást libanapozással zárjuk a Lendvához közeli Dobronakon, ahol lehetőségünk lesz megkóstolni a helyi hagyományos ízeket, a borokat, elfogyasztani egy Márton napi ebédet, illetve megismerni a helyi hagyományokat, szokásokat.

 

A belépődíjak külön fizetendők:

 

Múzeum Lendva: teljes árú: kb. 6 Euro/ fő, nyugdíjas: kb. 5 Euro/ fő, diák: kb. 2 Euro/ fő

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.