Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Máriavölgy-Pozsony

POZSONY, A DUNA ÉKKÖVE

Máriavölgy, az ősi kegyhely

2019. május 18. (szombat)

Részvételi díj: 12.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05:00 órakor, útközben csatlakozás lehetséges (M3-as autópálya mentén, Budapesten, M1-es mentén).

Zarándoklatunk kezdetén az ősi kegyhelyre, Máriavölgybe látogatunk. A kolostort és a templomot Nagy Lajos királyunk építtette, s adományozta a pálosoknak. Tiszteletünket tesszük a kegyszobor előtt, szentmisét mutatunk be. Elvégezzük a keresztutat, mely egy lankás domboldalon, csodás erdőben vezet keresztül. Szabadidő után indulunk Pozsonyba.

A nap további részét Pozsonyban töltjük. A hajdani magyar koronázóváros a Duna partján helyezkedik el. A városban barangolva mindenfelé magyar emlékekkel találkozunk. Először a várnegyedbe indulunk, melynek központi épületében ma a Szlovák Nemzeti Múzeum található. A kertben Szent Erzsébet szobrát pillantjuk meg, a parkból varázslatos panoráma nyílik a Dunára, a városra, s láthatjuk az Új Duna-hidat is.

Lesétálunk az óvárosba, melyet nemrégiben csodálatosan helyreállítottak. Ellátogatunk a Szent Márton-dómba, mely 1563 – 1830 között királykoronázások színhelye volt, majd a Mihály-kapu (középkori erődfal maradványa), Óvárosháza, főtér, Prímáspalota, színház. Szabadidő a főtéren.

Szabadidő után utazás haza, érkezés a késő esti órákban.

 

A belépődíjak külön fizetendők

- Pozsonyi dóm: kb. 5 €/fő

- A teljeskörű betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás díja: 450 Ft/fő.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.