Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Máriapócs - Nyíregyháza - Nyírbátor

A KÖNNYEZŐ SZŰZ KEGYKÉPE MÁRIAPÓCSON

NYÍREGYHÁZA, NYÍRCSÁSZÁRI, NYÍRBÁTOR

2019. szeptember 14. (szombat)

Részvételi díj: 4.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 06:30 órakor, útközben csatlakozás lehetséges.

Az egyik legismertebb Mária-kegyhelyünkre, Máriapócsra a délelőtti órákban érkezünk. A kegytemplomban található kép 1696. november 4-től december 8-ig csodás módon könnyezett. A könnyezés híre Bécsbe is eljutott. I. Lipót császár a képet Bécsbe vitette. Máig ott tisztelik a Szent István-dóm egyik mellékoltárán. 1707-ben egy hasonló képet készítettek, s ez 1715. augusztus 1-én, 2-án és 5-én ismét könnyeket hullatott. Mária közbenjárására számtalan csodás gyógyulás történt itt. Megismerkedünk a kegyhely történetével, szentmisén veszünk részt.

Nyírcsászáriban ellátogatunk az 1999-ben, a világon elsőként Pietrelcinai Szent Pió atya tiszteletére felszentelt templomba, ahol felelevenítjük a templom építésének történetét, majd Pió atya tiszteletére imádkozunk.

Nyírbátorban, a történelmi hangulatú kisvárosban megtekintjük a Báthoryak felújított várkastélyát. A minorita templomban, melyet a győztes kenyérmezei csata emlékére építettek, tiszteletünket tesszük Báthory István erdélyi vajda, illetve a család több tagjának sírja előtt. Az ún. Krucsay-oltár egyedülállóan mutatja be Krisztus szenvedéstörténetét.

A nap végén a Nyírség fővárosával, Nyíregyházával zárjuk programunkat. A város nevezetességeivel séta keretében ismerkedünk: városháza, főtér, megyeháza stb. Megtekintjük a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházat.

Szabadidő után, programunk végén indulunk haza, érkezés a késő esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

  • Báthory várkastély: felnőtt: 800 Ft/fő; diák, nyugdíjas: 400 Ft/fő.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.