Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Márianosztra - Esztergom

Imádkozzunk Mindszenty bíboros boldoggá avatásáért!

ZARÁNDOKLAT ESZTERGOMBA ÉS MÁRIANOSZTRÁRA

2019. szeptember 07. (szombat)

Részvételi díj: 7.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05:00 órakor, útközben csatlakozás lehetséges (M3-as autópálya mentén, Budapesten).

Esztergom Magyarország egyik legszebb fekvésű városa a Duna partján. Megtekintjük a bazilikát, mely az ország legnagyobb temploma, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye főszékesegyháza. Mindszenty József bíboros hercegprímás sírjánál imádkozunk. Ismerkedünk a kincstár nevezetességeivel, majd séta a várnegyedben, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Dunára és a Mária Valéria-hídra.

Az egykor felrobbantott, ma eredeti szépségében látható háborús ikonon, a Mária Valéria-hídon átlépünk Párkányba, Szlovákia területére. Fényképezési lehetőség a Duna másik oldaláról: bazilika, Mária Valéria-híd.

Továbbutazunk az ősi pálos kegyhelyre, Márianosztrára, melyet Nagy Lajos király alapított 1352-ben az általa nagyon kedvelt pálos szerzetesek részére. A kegyhelyen felelevenítjük a hely történetét, megtekintjük a templomot. A közelmúltban csodálatosan felújított Szűzanya kegyképe előtt imádkozunk, majd szentmisét mutatunk be. Szabadidő után indulunk hazafelé. Érkezés a késő esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

  • Bazilika, kincstár, panorámaterem: felnőtt: 1.400 Ft/fő; diák, nyugdíjas: 900 Ft/fő

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.