Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Máriagyűd - Pécs

MÁRIAGYŰD – PÉCS

2019. július 20. (szombat)

Részvételi díj: 13.500 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 04:00 órakor, útközben csatlakozás lehetséges (M3-as autópálya, Budapest, M6-os autópálya mentén).

Máriagyűdre, a Boldogságos Szűz kegyhelyére utazunk. A települést hivatalosan VII. Pius pápa ismerte el zarándokhelynek 1805-ben. Megtekintjük a Sarlós Boldogasszony kegytemplomot, melynek ékessége az ezüstpalásttal borított Mária szobrocska. Megismerkedünk a kegyhely történetével, szentmisén veszünk részt.

Pécs utcáin sétálva feltárul előttünk a múlt, hiszen a városnak gazdag történelme van. Ellátogatunk Gázi Kászim pasa dzsámijához, mely az iszlám építészet legmonumentálisabb alkotása, napjainkban Gyertyaszentelő Boldogasszony tiszteletére szentelt katolikus templom. Megtekintjük a székesegyházat, majd a Széchényi tér jellegzetességével ismerkedünk meg, mely a város idegenforgalmi központja. Szabadidő után a Zsolnay Múzeumban láthatjuk a Zsolnay-porcelán fejlődését, s megcsodáljuk a legszebb, legjellegzetesebb darabokat. Tiszteletünket tesszük az Ókeresztény sírkamráknál, mely az UNESCO Világörökség része. A 4. századból fennmaradt nekropolisz igazi csodákat rejt.

Hazaérkezés a késő esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

  • Ókeresztény sírkamrák: felnőtt: 2.050 Ft/fő; nyugdíjas/diák: 1.250 Ft/fő

  • Dzsámi + székesegyház: felnőtt: 2.400 Ft/fő; nyugdíjas, diák: 1.300 Ft/fő

  • Zsolnay Múzeum: felnőtt: 1.700 Ft/fő, 62-70 év között: 900 Ft/fő,

        70 fölött: ingyenes

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.