Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Máramarosi kirándulások

MÁRAMAROSI KIRÁNDULÁSOK

2019. július 10 - 13. (szerda-szombat)

4 nap/3 éjszakai szállással (3 reggeli, 3 vacsora): 49.000 Ft/fő

Keretprogram

1.nap Indulás Miskolcról 05.00 órakor Nagykárolyba, ahol idegenvezetőnk is csatlakozik. A Károlyi-kastélyt tekintjük meg, melyben kiállítótermek, múzeum, könyvtár stb. található. A majtényi síkon át, ahol „letörött a zászló” tisztelgünk a kuruc emlékoszlopnál, majd a Szamos-parti város, Szatmárnémeti következik. Megtekintjük a római katolikus székesegyházat, a volt Pannónia szállót, a Vécsey palotát, a „Láncos Templomot” és a Tűzoltótornyot, a püspöki palotát. Nagybánya értékeivel ismerkedünk: festőiskola múzeuma, majd az óváros látnivalói. 3 éjszaka szállás Koltó környékén, panzióban.

2.nap Koltón Petőfi a mézesheteit töltötte Szendrey Júliával. A kastély parkjában, illetve a somfánál időzünk felelevenítve egy nagy szerelem és egy nagyszerű barátság emlékét. Az Iza völgyi, magyarok lakta Aknasugatagra utazunk egy rövid fürdőzésre. A település híres gyógyfürdőhely, ami az egykoron itt működő sóbánya beomlása által keletkezett.
Délutánig pihenés a fürdőben, majd sétánk során megtekintjük a római katolikus templomot, ezt követően meglátogatjuk a
barcánfalvi kolostoregyüttest, ahol a szakrális épületek mellett a máramarosi faépítészet remekeivel is találkozunk.

3.nap A Gutin-hágón keresztül utazunk a Mára folyó völgyébe. Itt kezdődik az igazi Máramaros, ahol számos helyen megőrződött a népi építészet, a színes népviselet. Jellegzetes faházak, fakapuk, melyek a Világörökség részét képezik. Desze az érdekes temetőjével és fatemplomával szintén a Világörökség részét képezi. Máramarossziget az egykori Máramaros vármegye székhelye számos látnivalót ígér. A belvárosi séta után a Falumúzeum területén időzhetünk vagy akár a Börtönmúzeumot is meglátogathatjuk, ahol több száz politikai fogoly raboskodott a kommunista korszakban. Szaploncán a különlegességnek számító Vidám temetőt keressük fel. A színes, kékre festett fejfáin olvasható vidám rigmusok egyedülálló formáját mutatja a temetkezési kultúrának.

4.nap A hepehupás vén Szilággyal ismerkedünk. A Kővár vidékét elhagyva a Szamos bájos völgyében utazunk Almásgalgó felé, ahol a Sárkányok kertjében megismerkedhetünk a vidék karsztos formáival. A Wesselényi család ősi birtokára látogatunk Zsibóra, ahol a kastély parkjában berendezett botanikus kertben időzünk. Zilahon a Wesselényi szobrot és a Wesselényi kollégiumot nézzük meg, hazaérkezés az esti órákban.

 

A belépődíjak külön fizetendők

Károlyi-kastély kb. 5 RON/fő

Ásványtani Múzeum kb. 8 RON/fő

Képzőművészeti Múzeum kb. 8 RON/fő

Barcánfalvi kolostoregyüttes kb. 2 RON/fő

Gyógyfürdő kb. 25 RON/fő

Desze fatemplom kb. 5 RON/fő

Börtönmúzeum kb. 6 RON/fő

Skanzen kb. 5 RON/fő

Vidám temető kb. 5 RON/fő

Botanikus kert kb. 8 RON/fő

 

A teljeskörű betegség-, baleset-és poggyászbiztosítás díja: 1.800 Ft/fő, mely minimum 20 főtől érvényes.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.