Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Majk - Mór - Várpalota - Öskü

VÉRTESI ÉS BAKONYI BARANGOLÁS

MAJK - MÓR - VÁRPALOTA - ÖSKÜ

2019. március 16. (szombat)

Részvételi díj: 9.900 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról. Napunk első állomása az Oroszlány külterületén található Majk, ahol a kamalduli szerzetesek egykori remeteségét keressük fel. A barátlakokon kívül a komplexum része a templomból megmaradt, ma csonkán álló torony, illetve a főépület, melynek falai között a rend megszűnését követően az Esterházyak alakították ki vadászkastélyukat.

Ezután Mórra utazunk, megtekintjük a település jellegzetes épületét, a több, mint háromszáz éve épült kapucinus templomot és rendházat.

Várpalotán látogatást teszünk a városközpontban található Thury-várban, mely hazánk egyik legépebben maradt vára. Névadója Thury György, a török-kori híres várvédő. A hiedelem szerint Beatrix 1476. december 11-én itt készült fel a következő napon Mátyás királlyal Fehérváron tartott esküvőjére és királynői koronázására. Megtekintjük a Királydombon álló Zichy kastélyt és a benne működő Trianon Múzeumot.

Programunk végén Ösküre látogatunk. A település kerek temploma egy 11. századi, római őrtoronyra épült kápolna, hazánkban ez az egyetlen ilyen formájú műemlék. Öskü továbbá arról is nevezetes, hogy itt forgatták a Bors című sorozatot. A templom megtekintése után hazaindulunk, érkezés Miskolcra az esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

Kamalduli Remeteség: felnőtt kb.1.200 Ft/fő; tanuló, nyugdíjas kb. 1.000 Ft/ fő

Kapucinus templom: felnőtt kb.600 Ft/fő; tanuló, nyugdíjas kb. 400 Ft/ fő

Thury vár: felnőtt kb.1.700 Ft/fő; tanuló, nyugdíjas kb. 1.200 Ft/ fő

Öskü templom: felnőtt kb.600 Ft/fő; tanuló, nyugdíjas kb. 400 Ft/ fő

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.