Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Litér - Várpalota - Öskü

Imádkozzunk Bódi Mária Magdolna boldoggá avatásáért!

LITÉR - VÁRPALOTA - ÖSKÜ

2019. július 27. (szombat)

Részvételi díj: 9.000 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05:00 órakor, útközben csatlakozás lehetséges (M3-as autópálya mentén, Budapesten).

Halálának helyszínén, Litéren Bódi Mária Magdolnára emlékezünk, felidézzük életútját. A munkáslány 1945-ben szenvedett vértanúságot, haláláig igyekezett társait Krisztushoz vezetni. A templomban szentmisén veszünk részt, majd látni fogjuk Bódi Mária Magdolna portréját az üvegablakon, a róla készült festményt. Megtekintjük az emlékművét, szobrát, valamint vértanúságának helyszínére, az egykori kastély udvarára sétálunk. A temetőben sírjánál imádkozunk.

Ösküre látogatunk. A település kerek temploma egy 11. századi, római őrtoronyra épült kápolna, hazánkban ez az egyetlen ilyen formájú műemlék. Öskü továbbá arról is nevezetes, hogy itt forgatták a Bors című sorozatot.

Várpalotán látogatást teszünk a városközpontban található Thury-várban, mely hazánk egyik legépebben maradt vára. Névadója Thury György, a török-kori híres várvédő. A hiedelem szerint Beatrix 1476. december 11-én itt készült fel a következő napon Mátyás királlyal Fehérváron tartott esküvőjére és királynői koronázására. Megtekintjük a Királydombon álló Zichy kastélyt és a benne működő Trianon Múzeumot.

Programunk végén indulunk haza, érkezés Miskolcra az esti órákban.

 

A belépődíjak külön fizetendők

 

  • Thury vár: csoportos felnőtt: 1.700 Ft/fő

    diák/nyugdíjas: 1.300 Ft/fő

  • Trianon Múzeum: 600 Ft/fő

  • Öskü templom: felnőtt: 600 Ft/fő, nyugdíjas: 400 Ft/fő

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.